SSM Costești

SSM CosteștiSSM Costești caută soluții rapide, profesioniste și flexibile pentru organizațiile care au nevoie de ajutor în problemele SSM. Când trebuie utilizat un semn de siguranță sau ce reprezintă, sunt informații oferite de echipa SSM Costești. Toate programele de consiliere recomandate respectă cerințele minime pentru semnalizarea de securitate și sănătate la locul de muncă. Sunt avute în vedere reglementările Legii SSM nr.319/2006 și HG nr.971/2006, actualizate.

SSM Costești vă spune când trebuie utilizate semnele de siguranță

În situația în care un pericol nu poate fi evitat, sunt utilizate semnele de siguranță pentru prevenirea muncitorilor asupra riscurilor. Înainte de instalare, angajatorul trebuie să verifice dacă pericolul poate fi redus sau evitat prin luarea de măsuri colective, care protejează pe toată lumea.

Informațiile de urgență, oferite de SSM Costești, sunt detaliate în afișe concepute pentru a oferi un mijloc ușor de recunoscut. Este esențială afișarea informațiilor despre starea și conținutul spațiilor de lucru.

Tipuri de semne de siguranță

Panourile, culoarele, semnalele acustice, comunicările verbale sau semnalele manuale, reprezintă semne de siguranță care oferă informații despre securitate și sănătate.

  • Un panou oferă informații în combinații de formă, culoare și simboluri.
  • Panourile de siguranță nu conțin texte, simbolurile și pictogramele sunt concepute a fi înțelese indiferent de capacitatea de înțelegere a limbii vorbite.
  • Informațiile oferite angajaților prin intermediul panourilor sunt completate de textul utilizat pe panouri suplimentare.
  • Un panou suplimentar este folosit pentru a da claritate unui panou.

Forme și culori ale panourilor de siguranță:

-interdicțiile sunt marcate cu culoarea roșu;

-prudența este colorată în galben;

-acțiunile pozitive au culoarea verde;

-acțiunile obligatorii sunt colorate în albastru;

-pentru avertismente sunt folosite simboluri de triunghi;

-indicatoarele de urgență și de informare sunt marcate în formă de pătrat sau dreptunghi.

Semne de urgențe de incendiu

Cele mai comune tipuri de urgențe sunt urgențele de incendiu. SSM Costești vă poate învăța cum să preveniți incendiile, ce aveți de făcut în cazul depistării lor prin programele de informații despre siguranța la incendiu.

  • Semne de interzicere. Semnul desenat sub forma unui cerc roșu cu o linie trasată pe diagonală este recunoscut universal ca semn de interdicție. Oamenii știu că au accesul interzis într-o zonă marcată sau că fumatul este interzis.
  • Semne obligatorii. Un semn obligatoriu înseamnă că trebuie să urmați anumite instrucțiuni. Sunt reprezentate printr-un simbol alb sau pictogramă într-un cerc albastru pe fundal alb. Veți știi ce îmbrăcăminte sau încălțăminte trebuie să purtați în anumite locuri de muncă. Tipul echipamentului de protecție este indicat prin mesaje scrise cu culoarea negru pe un fundal dreptunghiular alb.
  • Semne de pericol. Avertizarea oamenilor despre potențiale pericole este făcută cu un semn de pericol. Un oval roșu în interiorul unui dreptunghi negru, cu însemnul PERICOL, TENSIUNE ÎNALTĂ, NU INTRAȚI, avertizează asupra amenințării.
  • Semne de avertizare. Un semn de avertizare vă informează că este posibil să fiți totuși rănit, atunci când pericolul nu vă amenință viața. Un simbol de pericol într-un triunghi negru și pe fundal galben este un semn de avertizare foarte cunoscut. Ca exemplu: alunecări pe suprafețe umede.
  • Semne de informare de urgență. Aceste semne ajută oamenii să găsească locația sau direcțiile către locul unde poate fi acordat primul ajutor. Pe fundal verde cu scriere albă și simboluri regăsiți TRUSA DE PRIM AJUTOR (cursuri de prim ajutor vă sunt oferite de SSM Costești) sau TELEFON DE URGENȚĂ.
  • Semne de incendiu. Sunt colorate în roșu aprins, ușor de observat în jurul alarmelor de incendiu și al echipamentului de stingere a incendiilor. Textele și imaginile albe ies ușor în evidență pe fundal roșu. Semnele de incendiu indică locația tuturor echipamentelor, cum ar fi: extinctoarele, păturile de incendiu, furtunurile și altele.

Importanța semnalizării conforme

Semnalizările de siguranță îndeplinesc principiile de culoare și design stabilite de standardele PSI (magazinul SSM Costești vă pune la dispoziție o gamă largă de semne de siguranță).

Folosirea semnalizării corecte crește gradul de conștientizare și conformitate al angajaților.

Contactați echipa SSM Costești pentru sfaturi despre cerințele adecvate de semnalizare la locul de muncă!