SSM Beiuș își propune să abordeze ca temă riscurile sistemice la locul de muncă. Acestea sunt subtile și prost înțelese, dar au rezultate tangibile și adesea severe. Identificarea și abordarea acestora este un pas important în promovarea securității și sănătății muncitorilor.
Obiectivele SSM Beiuș pentru bunăstarea la locul de muncă
Este un adevăr regretabil că organizațiile și industriile trec cu vederea riscurile de siguranță. În ciuda eforturilor SSM Beiuș, unele pericole rămân neidentificate și necontrolate.
Pentru dovadă, trebuie doar să ne uităm la dosarul de siguranță. Dacă fiecare risc ar fi atenuat, acel record s-ar îmbunătăți radical de-a lungul anilor. Din păcate, nu a fost cazul. Rata mortalității pentru majoritatea industriilor a fost încăpățânat de stabilă, rămânând practic aceeași în ultimele două decenii, așa cum se arată în statistici recente.
SSM Beiuș poate afirma că riscurile cele mai trecute cu vederea sunt aceleași: căderi, lovituri de obiecte, electrocutare și prins între sarcini. Aceste riscuri sunt în fruntea listei pentru decese și răni care cauzează invaliditatea.
SSM Beiuș efectuează evaluarea riscurilor
Cu toate acestea, aceste riscuri au fost acoperite pe scară largă. Fiecare profesionist în siguranță le cunoaște bine. În schimb, SSM Beiuș se concentrează asupra unor riscuri de siguranță mai puțin evidente, care totuși au potențialul de a provoca vătămări grave.
Construcția, hărțuirea și violența sunt concepte separate, iar pentru scopurile noastre, SSM Beiuș le tratează ca pe un singur risc în timpul analizei riscurilor. Pentru o lungă perioadă de timp, hărțuirea și violența au fost văzute ca probleme care trebuie gestionate de Resursele Umane. Ca atare, profesioniștii în SSM le-au ignorat în mare parte.
Legislația recentă în materie de securitate și sănătate în muncă recunoaște hărțuirea și violența drept pericole profesionale în multe companii, iar profesioniștii în siguranță pot să atenueze aceste pericole.
Măsuri de precauție recomandate de SSM Beiuș
Hărțuirea și stresul pot afecta, în mod evident, sănătatea mintală a angajaților și pot duce la afecțiuni psihologice severe, cum ar fi anxietatea, depresia și tulburarea de stres post traumatic. Aceste condiții ar putea agrava riscurile prin scăderea gradului de conștientizare a altor pericole și creșterea susceptibilității lor la vătămări fizice.
Stresul legat de muncă poate apărea din diferite aspecte ale locului de muncă. SSM Beiuș a găsit drept exemple următoarele cauze:
- Factorii de muncă (volum de muncă, ritm, izolare, nivel de autonomie).
- Rolul organizațional (conflict de rol, ambiguitate de rol, nivel de responsabilitate).
- Dezvoltarea carierei (perspective de promovare, siguranța locului de muncă, satisfacție în muncă).
- Relațiile la locul de muncă (cu colegii de muncă, supervizorii sau subordonații).
- Climatul organizațional (nivel de participare la luarea deciziilor, stil de management, stil de comunicare managerială).
Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM
Indiferent de cauzele sale, SSM Beiuș a numit stresul ca fiind un risc profesional în toate industriile care poate afecta sănătatea mintală a angajaților, le poate afecta performanța la muncă și îi poate face mai predispuși la accidente. De asemenea, stresul poate crește cazurile de violență în organizație sau poate duce unii angajați la sinucidere.
Unele întreprinderi pot economisi anumite sume pe care ar trebui să le investească în instruirea în domeniul siguranței, de aceea mulți angajatori suportă costuri mari din gestionarea cererilor pentru accidente de muncă.
Creșterea cantității și îmbunătățirea calității instruirii în siguranță oferite angajaților sunt soluții pe care SSM Beiuș le oferă angajaților ca avantaj al investițiilor în securitatea și sănătatea lucrătorilor.
Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM
Capacitatea unui angajat de a-și îndeplini munca în siguranță depinde în mare măsură de cât de bine este pregătit pentru munca pe care o va face. O modalitate de a face acest lucru este prin procesul de orientare și integrare, urmat de instruire și educație suplimentară pe măsură ce rolul lor evoluează.
SSM Beiuș organizează periodic cursuri de instruire, formare și testare a lucrătorilor privind respectarea măsurilor de securitate în muncă pentru cele mai diverse meserii. Organizează, de asemenea, simulări și exerciții practice de intervenție și evacuare în situații de urgență.
Toate aceste măsuri de siguranță sunt luate pentru conformitatea cu legile SSM, pentru evitarea încălcării lor.
Contactați echipa SSM Beiuș și veți beneficia de oferte conform nevoilor dumneavoastră și cerințelor în domeniul SSM!