SSM Băilești

SSM BăileștiSSM Băilești își propune să ajute angajatorii care doresc să semnalizeze pericolele din cadrul companiilor cu ajutorul semnelor de securitate și sănătate. Toate aceste simboluri sunt grupate în funcție de ce reprezintă fiecare. Aflați ce tip de semn este prin forma și culoarea lor. Odată ce știți ce căutați, puteți înțelege rapid sensul exact al semnului.

Obiectivele SSM Băilești pentru bunăstarea la locul de muncă

Privind în jur la locul de muncă, puteți observa semne de securitate și sănătate. SSM Băilești vă spune cum arată sau ce înseamnă fiecare tip de semn de securitate și sănătate. Există cinci semne de siguranță și toate înseamnă lucruri diferite. Acestea sunt:

  • Semne de interzicere
  • Semne obligatorii
  • Semne de avertizare
  • Semne de stare de siguranță
  • Semne de echipament de incendiu

Fiecare tip de semne de siguranță arată diferit. Prin combinații de forme și culori, ele își pot trimite mesajul doar printr-o imagine sau pictogramă, astfel încât să poată fi înțeles rapid sensul exact al semnului (chiar și fără a citi cuvintele).
Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Băilești efectuează evaluarea riscurilor

Semnele de avertizare sunt folosite pentru a alerta angajații cu privire la riscuri mai moderate, cum ar fi o podea alunecoasă sau o zonă destinată exclusiv angajaților. Aceștia pot indica pericole potențiale sau pot oferi măsuri pentru evitarea pericolelor.

Spre deosebire de unele dintre semnele menționate anterior, semnele de instrucțiuni nu indică un risc grav. Astfel, un semn de pericol sau avertizare poate fi inutil în aceste circumstanțe. Totuși, lucrătorii trebuie să urmeze aceste instrucțiuni pentru a rămâne în siguranță și sănătoși. SSM Băilești avertizează asupra consecințelor negative survenite în urma nerespectării indicațiilor.

Pentru pericolele temporare sunt folosite etichetele de prevenire a accidentelor. Acestea sunt cel mai frecvent utilizate pentru a indica faptul că echipamentul este stricat, scos din funcțiune sau trebuie reparat. SSM Băilești consideră că folosirea etichetelor este utilă atunci când nu există niciun semn permanent sau specific disponibil.

SSM Băilești avertizează angajații cu privire la potențiale pericole, iar semnele de siguranță oferă informații. Acestea le pot reaminti lucrătorilor despre procedurile sau politicile adecvate pe care trebuie să le urmeze, cum ar fi atunci când operează utilaje sau poartă echipament individual de protecție.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Băilești

Ca măsură de precauție sunt folosite semnele de interdicții, pentru a vă spune să nu faceți ceva. Ele avertizează că există un pericol, care vă spun că nu este sigur să continuați activitatea. Aceste semne au un cerc roșu cu o linie diagonală roșie prin el. Pictograma este neagră pe fundal alb.

Semnele de avertizare sunt acolo pentru a vă avertiza asupra pericolelor. Spre deosebire de semnele enumerate, ele nu spun dacă trebuie sau nu făcut ceva. Pur și simplu urmăresc să conștientizeze asupra pericolelor posibile, astfel încât muncitorii să se poată proteja.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Dacă se produce un incendiu, SSM Băilești vă îndeamnă să vă asigurați că se face tot posibilul pentru a evacua în siguranță toată lumea din zonă și, în al doilea rând, pentru a proteja instalația și mediul înconjurător. Pentru majoritatea oamenilor acest lucru înseamnă să evadeze din clădire în cel mai sigur mod posibil.

Este aproape întotdeauna necesar să existe mai multe căi de evacuare pentru toate zonele unei unități, astfel încât angajații să nu rămână blocați într-o zonă care este afectată de incendiu.

Echipamentul de incendiu și semnele de siguranță vă arată unde se află echipamentul de incendiu. Ei bine, semnele de echipament de incendiu sunt și ele roșii, dar au o formă diferită. Aceste semne au formă pătrată sau dreptunghiulară. Pictograma este albă pe un fundal roșu și vor avea adesea o margine albă.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Semnele obligatorii sunt acolo pentru a vă spune să faceți ceva. Considerați acestea ca fiind opusul semnelor de interdicție. Aceste semne au formă rotundă. Pictograma este albă pe fond albastru. Cercul are de obicei o margine albă.

Semnele de stare de siguranță pot fi de obicei urmate în siguranță. Culoarea care reprezintă mai bine siguranța este verdele. SSM Băilești organizează periodic cursuri de instruire pentru angajați unde specialiști în probleme de securitate și sănătate pot oferi informații cu ajutorul cărora sunt salvate vieți și sunt evitate pagubele materiale.

Contactați SSM Băilești pentru a evita costurile suplimentare apărute în urma încălcării legislației SSM!