ISCIR – RSVTI Voluntari

iscir voluntari rsvti voluntari
iscir voluntari rsvti voluntari

Stivuitoarele sunt dispozitive excelente pentru economisirea fortei de munca. Acestea economisesc timp si reduc probabilitatea de ranire asociata cu manipularea manuala a materialului.

Cu toate acestea, stivuitoarele pot deveni foarte periculoase daca sunt manipulate de un operator nesabuit sau neantrenat. Toti operatorii ar trebui sa beneficieze de instruire in materie de siguranta inainte de a fi autorizati sa opereze stivuitorul ISCIR Voluntari.

Contactati-ne acum pentru o oferta de pret ISCIR Voluntari – RSVTI Voluntari.

Accidentele cu stivuitorul sunt de obicei foarte grave, implicand atat vatamari corporale, cat si daune materiale. Aceste accidente pot fi evitate daca operatorii folosesc bunul simt si respecta proceduri de operare sigure. Nu folositi un stivuitor pana cand nu ati fost instruit corespunzator si autorizati sa faceti acest lucru.

Practicile de baza ale folosirii in siguranta a stivuitorului ISCIR Voluntari

Iata cateva reguli comune de siguranta care ar trebui respectate atunci cand se opereaza un stivuitor:

 • Folositi centura de siguranta. Va va mentine in siguranta pe scaun in cazul unei rasturnari neplanificate.
 • Un stivuitor parcat ar trebui sa aiba furcile plane pe podea, cu comenzile in pozitie neutra si frana de mana activata.
 • Un stivuitor este considerat „nesupravegheat” daca operatorul se afla la mai mult de 25 de metri distanta sau daca stivuitorul este in afara liniei vizuale directe a operatorului.
 • Stivuitoarele nesupravegheate trebuie sa fie parcate cu curentul oprit.
 • Cand operati un stivuitor pe o panta, sarcina trebuie sa fie intotdeauna pe partea de panta. Mergeti inainte pe deal. Conduceti inapoi coborand panta.
 • Cand calatoriti fara incarcatura pe furci, tineti furcile la aproximativ patru pana la sase centimetri de podea.
 • Nu permiteti nimanui sa treaca sub o incarcatura ridicata.
 • Opriti-va la toate colturile orb pentru a verifica daca exista alte vehicule in zona. Acest lucru se aplica si altor stivuitoare si pietoni. Traiti cornul si priviti inainte sa continuati.
 • Daca transportati o sarcina mare care blocheaza vizibilitatea inainte, conduceti inapoi si intoarceti capul pentru a vedea unde mergeti.
 • Cand lucrati langa alte stivuitoare, pastrati o distanta de trei stivuitoare intre stivuitoare si nu incercati niciodata sa treceti.
 • Nu rulati niciodata un stivuitor in spatele unei persoane care nu stie ca stivuitorul se afla in spatele lor.

In calitate de operator de stivuitor electric ISCIR Voluntari, trebuie sa protejati in permanenta ceilalti lucratori. Acest principiu nu difera de ceea ce vi se cere ca sofer sigur atunci cand conduceti propria masina. Pietonii, indiferent daca merg pe culoarul uzinei sau pe o strada a orasului, nu au nicio sansa de a muta otelul.

De fapt, in calitate de pietoni, colegii dvs. de munca sunt probabil mult mai constienti de pericolele de a fi lovit de o masina care trece decat de pericolele de a fi loviti sau zdrobiti de un stivuitor electric. cum se intampla din cauza lor la locul de munca.

Daca va conduceti stivuitorul pe un culoar ingust si exista un pieton in culoar care vine din lateral sa va lase sa treceti, sunteti absolut sigur ca aveti suficienta garda la sol pentru a trece? Amintiti-va ca sunteti responsabil pentru securitate.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Voluntari.

Sa nu uitam ce am spus la inceputul acestui discurs. In calitate de operator cu stivuitor electric, trebuie sa protejati in permanenta ceilalti lucratori. Aceasta responsabilitate face parte din munca ta.

In ultimul an, 950 de muncitori din Michigan au fost raniti dupa ce au fost loviti de vehicule industriale cu motor. Asadar, sa aruncam o privire la cateva reguli de siguranta care va pot ajuta sa va faceti treaba putin mai bine.

Reguli in folosirea stivuitorului ISCIR Voluntari

 • Nu va lasati prietenii sa va conduca camionul, astfel incat sa poata vedea cum este. Le permiteti sa se puna pe ei si pe ceilalti angajati in situatii de risc daca faceti acest lucru.
 • Un alt factor in siguranta pietonilor este viteza. Calatoriti la o viteza sigura, adecvata mediului inconjurator si tipului de marfa pe care o transportati. Nu deveniti niciodata pilot de curse pe culoar sau in alta parte. Luati-va timp si conduceti in siguranta.
 • Daca podelele pe care conduceti sunt umede sau alunecoase, conduceti cu viteza mica. Este la fel ca pe autostrada in propria masina. Conditiile determina viteza pe care ar trebui sa o conduceti.
 • Incetiniti si activati sunetul dispozitivului de avertizare in pasarelele si in alte locuri unde vizibilitatea este obstructionata de obiecte stationare. Anunta-i pe altii ca vii. Pe suprafete plane, conduceti cu incarcatura ridicata doar suficient pentru a elimina obstacolele de pe podea sau de pe drum.
 • Cand transportati incarcaturi care restrictioneaza vizibilitatea in fata, conduceti un camion de tractare. Daca nu puteti vedea unde mergeti, aveti un accident.
 • Atentie la pietoni – suna claxonul pentru a-i avertiza ca te apropii. Dar nu te strecura si nu-i speria. Ei pot intra brusc in calea ta.
 • Aruncati o privire in spatele dvs. inainte de a face o copie de rezerva. S-ar putea sa fie ceva acolo acum care nu a fost cu cateva minute mai devreme.
 • Tratati colturile si usile orb ca pe „strazi oprite”. Rularea acestor semne de oprire este la fel de periculoasa ca si pe o strada din oras.
 • Nu conduceti echipamentul langa nimeni care sta in fata unei banci sau a unui alt obiect fix. In cazul in care franele cedeaza, pot aparea accidente grave.
 • Nu lasati pe nimeni sa stea sau sa mearga sub partea ridicata a camionului, indiferent daca este incarcata sau goala. Daca nu asculta, spuneti-i supraveghetorului.

Daca respectam cu totii aceste reguli de siguranta, ar trebui sa putem evita accidentele si sa ne protejam colegii. Responsabilitatea pentru siguranta apartine tuturor. In calitate de sofer sigur al camioanelor cu motor industrial, faceti tot posibilul pentru a face din acest loc un loc sigur de lucru.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.