ISCIR – RSVTI Urlati

iscir urlati rsvti urlati
iscir urlati rsvti urlati

Gondolele suspendate pentru mentenanta cladirilor inalte sunt echipamente supuse autorizarii ISCIR Urlati si verificarilor de catre un operator RSVTI Urlati autorizat.

O gondola suspendata, cunoscuta si sub numele de platforma suspendata, este o platforma de acces pentru unul sau mai multi lucratori cu dispozitive de ridicare si coborare manuale sau motorizate a cablurilor.

Platformele pot fi montate pe cladiri inalte sau asamblate din componente pentru a se potrivi arhitecturii si naturii lucrarilor efectuate. Pot fi folosite temporar sau pentru un sistem permanent. Ambele au propriile coduri de reglementari si legi.

Platformele fixe suspendate ISCIR Urlati sunt adesea numite unitati de intretinere a cladirilor (BMU), iar platformele suspendate sunt numite si nacele ISCIR Urlati

Gondola suspendata este proiectata pentru aplicatii temporare de ridicare a oamenilor si a echipamentelor lor de lucru la o inaltime nelimitata.

Platforma sau gondola suspendata este perfecta pentru aplicatii usoare precum vopsirea si decorarea, reformarea, imbinarea si repararea, curatarea ferestrelor etc. Sistemul complet consta dintr-o platforma de lucru echipata cu doua tuburi electrice LTD si roti de sustinere suspendate de cabluri de otel pe cadrul suspensiei.

Sisteme de protectie SSM-PSI

Pentru a asigura manipularea in siguranta a personalului, platforma este echipata cu urmatoarele dispozitive de siguranta:

1. Frana de serviciu incorporata in LTD.
2. Doua dispozitive anti-cadere care actioneaza asupra cablurilor de siguranta.
3. Doua intrerupatoare de limita superioare.
4. Fara intreruperi de curent in caz de pana de curent.
5. Oprire de urgenta.
6. Controler de faza (optional).
7. Senzor de suprasarcina incorporat pe platforme LTD conform EN 1808.

Pentru o oferta SSM-PSI Urlati, click AICI.

Ministerul Muncii este ingrijorat de accidentele recente (inclusiv un accident fatal) folosind o gondola suspendata. In prezent exista aproximativ 4.000 de gondole active inregistrate la minister. Statisticile au dezvaluit ca in ultimii 3 ani, trei muncitori au decedat in timp ce lucrau pe gondolele suspendate.

Aceste echipamente suspendate pentru lucrul la inaltime sunt utilizate in mod obisnuit pentru a facilita curatarea sau vopsirea cladirilor. Gondolele se deplaseaza vertical cu ajutorul unor trolii atasate la franghii de otel care sunt la randul lor atasate la acoperisul
cladirii folosind un sistem de ancorare.

Deoarece gondolele sunt destinate doar miscarii pe verticala pentru a acoperi fatada cladirii, inseamna ca punctul de ancorare de pe acoperis ar trebui mutat. Deci, verificarile periodice realizate de un specialist RSVTI Urlati autorizat ISCIR Urlati sunt critice pentru integritatea nacelelor si ancorarea acestora pentru a preveni accidente neplacute de munca si pentru a evita eventualele amenzi si investigatii penale.

Toate nacelele si sistemele lor de ancorare trebuie sa fie proiectate de un Inginer profesionist si autorizat

Proiectul trebuie sa fie in concordanta cu acordul codului de conduita si standardelor in vigoare. In special, sistemul dumneavoastra de ancorare ar trebui sa se concentreze pe urmatoarele domenii:

  • In cazul in care clemele de perete sunt utilizate ca parte a unui sistem de ancorare, trebuie instalata intr-o structura capabila sa reziste la sarcinile plasate pe el. In locul in care se face contactul dintre cleme (metal) si perete (tencuiala), o ambalare adecvata este necesara si obligatorie. De asemenea, se recomanda asigurarea unei distante suficiente fixate intre consolele de perete si alte parti ale suportului
  • Cablurile din otel ale nacelei sau gondolei suspendate  trebuie sa ramana verticale tot timpul si nu trebuie sa intre in contact cu nicio parte a cladirii, de exemplu acoperisul.
  • Trebuie sa va asigurati punctul de intrare / iesire corect pe platforma suspendata. Angajatii trebuie sa poata intra si iesi din nacela dintr-un loc sigur si sa poata ateriza in siguranta dupa finalizarea lucrarii.

Masurile de mai sus sunt necesare pentru a preveni deplasarea accidentala a materialelor care cauzeaza caderea obiectelor, deteriorarea cablurilor care pot destabiliza nacela si chiar un muncitor care cade de la inaltime.

Inspectia inainte de instalare a echipamentului este necesara pentru a ne ajuta sa identificam potentiale probleme care pot face dificila protejarea lucrului in gondola suspendata si pentru a va proteja angajatii.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.

Afla AICI care sunt operatorii autorizati RSVTI.