ISCIR Slobozia RSVTI Slobozia

iscir - rsvti
iscir – rsvti

Una din instalatiile supuse supravegherii si verificarii RSVTI Slobozia (Responsabil cu Supravegherea si Verificarea Tehnica a Instalatiilor) care intra sub incidenta ISCIR Slobozia sunt mecanismele si echipamentele de ridicat.

Masini de ridicat ISCIR Slobozia

Sunt masini de lucru cu functionare ciclica, in mod intermitent, care servesc la deplasarea sarcinilor in puncte situate la diferite inaltimi.

Mecanisme simple de ridicare

Sunt mecanismele care garanteaza efectuarea unei miscari simple a sarcinii, in general pe verticala, uneori intr-o traiectorie inclinata sau orizontala. Functionarea acestor mecanisme este manuala sau motorizata.

Ascensoare

Sunt instalatii pentru ridicarea verticala a materialelor si / sau a persoanelor, prin intermediul unei platforme sau cabine glisante. Elevatoarele functioneaza cu ajutorul unui motor.

Platforme de lucru de ridicare ISCIR Slobozia

Sunt destinate sa lucreze la inaltimea unui numar mic de lucratori, fie in scop tehnologic, fie pentru interventie. Platformele tehnologice sunt instalatii stabile care necesita instalare la locul de operare, in timp ce platformele de interventie sunt montate pe masini mobile.

Macarale ISCIR Slobozia

Sunt masini de ridicat complete, avand unul sau mai multe mecanisme prin care efectueaza miscarile de miscare a incarcaturii.

Masini de ridicat

Ca si alte masini de lucru, acestea sunt supuse acelorasi principii generale de compozitie. Indiferent de tipul sau varianta de constructie, in compozitia tuturor masinilor de ridicat exista elemente sau componente comune care au, in cadrul masinii, functii distincte si bine definite.

Echipamente de forta

Motor diesel-mecanic – motor diesel si anexele sale
Motor diesel-electric – motorul cu combustie interna primara, generatorul electric cuplat la acesta, precum si motoarele electrice pentru actionarea mecanismelor macaralei impreuna cu echipamentul electric din circuitul de alimentare
Transmisie hidraulica diesel – motor primar de caldura, pompa sau grup primar de pompe, motoare hidraulice de antrenare a mecanismelor
Unitate electromecanica – motoare electrice ale mecanismelor si dispozitivelor electrice din circuitul de alimentare
Actionare electro-hidraulica – motor electric primar, grup pompa centrala, motoare cu actionare hidraulica

Mecanismele macaralei sunt seturi cu functionare independenta care garanteaza performanta unei anumite miscari de lucru. In functie de natura motorului primar si a sistemului de actionare, mecanismele macaralei pot fi realizate ca unitati independente, caz in care sunt actionate de propriul motor sau integrate intr-un sistem de actionare cu un singur motor, dar sunt prevazute cu unitati de comanda independente.

In cazul macaralelor cu brat:

  • mecanismul de ridicare a sarcinii;
  • mecanismul de deplasare a macaralei;
  • mecanismul de orientare a partii rotitoare (mecanismul de rotire);
  • mecanismul de basculare a bratului;

In cazul macaralelor rulante:

  • mecanismul de ridicare a sarcinii;
  • mecanismul de translatie a macaralei;
  • mecanismul de translatie a caruciorului de sarcina;

Sistemul de actionare este caracteristic macaralelor mobile. Poate fi proiectat pentru a deplasa masina numai in zona lucrului si / sau pentru a se deplasa de la un punct de lucru la altul.

Macarale pe cai cu sine

  • macarale rulante;
  • macarale turn;
  • macarale portale;

Macarale pe cai fara sine

  • macarale pe pneuri si automacarale;
  • macarale pe senile, lansatoare de conducte;
  • macarale grele cu sistem pasitor;

Instalarea de securitate reprezinta un set de dispozitive si dispozitive, dintre care unele functioneaza automat, prin intermediul carora este asigurata functionarea macaralelor in conditii de siguranta. Cele mai importante dispozitive de siguranta cu care sunt echipate macaralele sunt: limitatoare de sarcina, limitatoare de moment, limitatoare de sfarsit de cursa, limitatoare care avertizeaza actiunea vantului, dispozitive de blocare, bare de protectie si opritori.

Inaltimea ridicarii sarcinii inseamna distanta verticala maxima dintre pozitiile limita inferioare si limita superioare a axei dispozitivului principal de suspensie si carlig, ocheti. Astfel, daca dispozitivele auxiliare sunt atasate la dispozitivul principal pentru asigurarea sarcinii, o parte din inaltimea utila de ridicare se pierde in conformitate cu inaltimea acestor dispozitive auxiliare.

Suspendarea sarcinilor. In unitatile de incarcare pentru masinile de ridicat, acest lucru se face de obicei cu carlige sau ocheti. Se utilizeaza carligele simple forjate (0,8 – 160 t), carlige duble forjate (1 – 160 t), carlige lamelare (10 – 200 t) si ocheti (peste 100 t).

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.