ISCIR – RSVTI Sibiu

iscir sibiu rsvti sibiu
iscir sibiu rsvti sibiu

Toate ascensoarele, indiferent de tipul acestora sunt supuse autorizarii ISCIR Sibiu iar detinerea si utilizarea acestuia aduce obligativitatea de a il verifica periodic de catre un operator RSVTI Sibiu.

Cele mai frecvente cauze ale defectarii liftului ISCIR Sibiu

Exista multe lucruri intr-un lift care pot merge prost si pot provoca un accident. Aici as dori sa acopar unele dintre aceste categorii mai detaliat. De la productie la instalare, intretinere si utilizare, exista mai multe moduri in care poate aparea o defectiune. Unele defectiuni sunt minore si nu cauzeaza niciun rau sau doar leziuni minore.

Cu toate acestea, in unele cazuri, esecurile pot provoca vatamari grave. Determinarea persoanei sau cauzei responsabile pentru aceste leziuni este un pas foarte important.

Probleme de productie

Primul tip major de esec pe care il puteti intalni cu lifturile ISCIR Sibiu este o problema de fabricatie. Daca partile ascensorului sunt realizate incorect, ascensorul nu va functiona conform intentiei.

Desi partile ascensorului ISCIR Sibiu sunt verificate pentru a evita aceasta problema, este posibil ca unele parti sa nu fie construite corect. Daca apare un accident si persoana este ranita, producatorul este responsabil pentru orice ranire.

Probleme de instalare

Instalarea unui lift ISCIR Sibiu nu este o sarcina usoara. Persoanele angajate pentru instalarea ascensoarelor ar trebui sa fie instruite corespunzator si sa aiba autorizatiile corespunzatoare. Daca nu este cazul, sansa de probleme de instalare poate creste.

Chiar daca persoana este calificata sa instaleze ascensorul, totusi pot aparea probleme. Eroarea umana poate insemna ca unele componente sunt instalate incorect. Din nou, acest lucru poate provoca accidente si raniri. In acest caz, echipa de asamblare va fi responsabila pentru orice ranire cauzata.

Probleme de intretinere

Ascensoarele ISCIR Sibiu sunt dispozitive complexe care necesita intretinere constanta. Proprietarul liftului ar trebui sa sune echipa pentru a face check-in periodic si sa verifice liftul pentru a se asigura ca respecta legea ISCIR Sibiu si ca toate componentele functioneaza corect.

In cazul in care proprietarul nu reuseste sa faca acest lucru, el poate fi responsabil pentru ulterioarele accidente. Daca intretinerea este efectuata incorect, este vina echipei de intretinere. De aceea aveti nevoie de un specialist responsabil si autorizat ISCIR Sibiu pentru realizarea verificarilor si intretinerii echipamentelor.

Contactati-ne ACUM pentru o oferta rapida SSM-PSI Sibiu.

Problemele pasagerilor

Ocazional, accidentele se intampla deoarece pasagerii utilizeaza gresit lifturile. De exemplu, unele tipuri de ascensoare nu sunt concepute pentru a transporta oameni. Daca o persoana foloseste un ascensor pentru marfuri, va fi probabil responsabila pentru orice ranire.

Alte probleme obisnuite sunt revarsarea cabinei liftului, jocul si lovirea usilor si sariturile in lift. Toate aceste probleme ar fi vina pasagerului pentru utilizarea incorecta a liftului.

Cauzele frecvente ale accidentarii liftului: usa blocata

De multe ori, in loc sa apese butonul „deschide usa”, cineva intinde mana si impinge usa. De obicei, nu credem ca este periculos sa inchidem usa. Majoritatea ascensoarelor se vor opri din inchidere daca ceva blocheaza intrarea.

Dar acest lucru nu se intampla intotdeauna. In plus, usa se poate defecta si se poate inchide impotriva oricui incearca sa intre sau sa iasa din lift.

Responsabilitatea dumneavoastra 

Exista mai multe situatii in care ati putea fi tras la raspundere pentru ranile rezultate in urma unei usi blocate. Acest lucru se poate intampla in exemplul de mai sus. Daca puneti in mod deliberat parti ale corpului in usa si stiti ca se inchide, puteti recupera unele dintre pagube.

Asigurati-va ca nu asezati nicio parte a corpului in fata usii atunci cand stiti ca se inchide. Aceasta poate include sa tineti liftul pentru altcineva sau sa incercati sa va strecurati in lift cand usa se inchide. Daca trebuie sa tineti usa liftului deschisa, utilizati comanda „deschidere” apasand butonul din lift. Daca va grabiti sa ajungeti la lift cand usa se inchide, cel mai bine este sa il asteptati pe urmatorul.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.