Nacela este o instalatie care permite lucru la inaltime cu platforma la nivelul dorit, pentru care se solicita verificare tehnica periodica realizata de un specialist RSVTI Prahova autorizat ISCIR Prahova.
Repararea platformelor autoridicatoare si a nacelelor
Repararea platformelor autoridicatoare si a nacelelor trebuie efectuata de entitati economice care dispun de mijloacele tehnice adecvate si sunt autorizate de IT ISCIR Prahova sa faca acest lucru.
Reparatorul este responsabil pentru selectarea corecta a procedurilor tehnologice de executie si a calitatii manoperei si a materialelor utilizate, in conformitate cu prevederile documentatiei tehnice pentru reparatii si manualul de reparatii.
Nu este necesara autorizarea repararii nacelelor / platformelor autoridicatoare atunci cand reparatia este efectuata de unitatea structurala a instalatiei.
Pentru lucrarile de reparatii ale nacelelor / platformelor autoridicatoare, utilizati personal calificat si instruit, autorizat ISCIR Prahova.
Entitatile economice autorizate de IT ISCIR Prahova pentru reparatii pot efectua, de asemenea, lucrari de intretinere si reparatii pe o platforma cu autoridicare.
In timpul lucrarilor de reparatii ale nacelelor / platformelor autoridicatoare, vor fi luate masuri adecvate pentru a preveni deteriorarea si accidentele.
In timpul lucrarilor de reparatii, reparatorul va respecta standardele tehnice pentru Protectia Muncii si standardele tehnice pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor din Romania.
Ce reprezinta reparatii ale nacelelor / platformelor autoridicatoare:
a) renovarea sau repararea imbinarilor sudate in structurile portante;
b) modificarea principiului schemei de actionare electrica sau hidraulica;
c) inlocuirea completa a sistemului electric sau hidraulic;
d) inlocuirea sau modificarea elementelor de siguranta ale aterizarii / aterizarii autoridicatoare cu alte tipuri de dimensiuni care difera de cele specificate in documentatia tehnica initiala.
Inainte de inceperea lucrarilor de reparatii, unitatea de revizie va pregati documentatia de reparatii, care va arata lucrarile care trebuie efectuate, precum si conditiile tehnice pentru executie, verificare si testare.
Intretinerea si revizuirea periodica:
Intretinerea si revizuirea periodica a nacelelor / platformelor autoridicatoare trebuie sa fie efectuata de o agentie economica autorizata ISCIR Prahova , care are personal calificat si instruit in acest scop format din mecanici, lacatusi si electricieni cu o practica de minimum 2 ani in acest domeniu.
Pentru efectuarea operatiunilor de intretinere si revizie, se determina starea tehnica a nacelelor / platformelor autoridicatoare si operatiunile principale care trebuie efectuate. Aceasta consta in general din:
– curatarea platformelor / nacelelor;
– controlul nivelului de ulei si electroliti din bateria acumulatorului;
– verificati starea de uzura a rulmentilor si functionarea sistemului de lubrifiere;
– ungerea pieselor supuse la frecare conform schemei de lubrifiere;
– verificati uzura cablurilor si lanturilor de tractiune si instalarea acestora;
– verificati functionarea componentelor de siguranta si reglatile;
– verificati functionarea platformei si a mecanismelor si reparati sau inlocuiti subansamblurile uzate;
– strangeti elementele de legatura, verificati instalarea suporturilor si opritoarelor;
– verifica functionarea sistemelor de energie electrica, comanda si semnalizare;
– verificati rezistenta izolatiei, infasurarea motorului electric la sol, rezistenta la impamantare a echipamentului electric;
– verificati functionarea si etanseitatea circuitelor hidraulice.
Periodicitatea si volumul lucrarilor de intretinere si reparatii vor fi stabilite in functie de complexitatea nacelei / platformei, regimului de functionare si conditiilor de mediu in care functioneaza.
Pentru efectuarea verificarii tehnice a reparatiilor, unitatea de reparatii va pregati documentatia care include:
a) o lista a lucrarilor efectuate sau, dupa caz, a proiectelor de reparatii sau de tehnologie;
b) certificatul de calitate al materialelor si subansamblurilor utilizate; un certificat de conformitate va fi atasat componentei de securitate;
c) foaia de aprobare si specificatia procedurii de sudare utilizate;
d) tabel nominal cu un sudor autorizat care efectueaza lucrarile si cu valabilitatea autorizatiei;
e) schemele si desenele electrice sau hidraulice ale intregii instalatii, daca s-au facut modificari in momentul reparatiei;
f) certificat privind calitatea imbinarilor sudate;
g) minutele in care sunt inregistrate rezultatele testului la domiciliu;
h) certificatul de calitate si garantia muncii efectuate;
i) nu este obligatoriu atasarea la documentatie a fisei de aprobare a procedurii de sudare, poate fi inlocuita cu un tabel care arata numarul fisei de omologare (numarul atribuit de unitate si respectiv I.S.C.I.R. ) si campul de valabilitate.
Documentatia tehnica de reparatii va fi atasata la cartea de instalare. Efectuarea lucrarilor de reparatii va fi inregistrata in lista de supraveghere independenta a platformei / nacelei.
Unitatile autorizate de I.S.C.I.R. sa efectueze reparatii pe nacele / platforme autoridicatoare vor actualiza continuu inregistrarile lucrarilor efectuate in registru, numerotat, indosariat si parafat de I.S.C.I.R.
Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.