ISCIR – RSVTI Mogosoaia

iscir mogosoaia rsvti mogosoaia
iscir mogosoaia rsvti mogosoaia

Ca si alte instalatii si echipamente utilizate in cadrul parcurilor de distractii si a spatiilor de joaca, roata este supusa autorizarii ISCIR Mogosoaia si verificarilor obligatorii RSVTI Mogosoaia.

Roata ISCIR Mogosoaia

La sfarsitul anului 1890, Daniel Burnham, arhitectul eminent insarcinat cu transformarea milei patrate mlastinoase din Chicago intr-o piesa spectaculoasa la nivel mondial, a reunit o echipa de stele de designeri si le-a dat o recomandare: „Nu faceti planuri mici”.

Burnham lucra la umbra unei structuri iconice ridicate la Paris anul anterior, o eleganta structura din fier forjat care se ridica la o mie de metri in sus.

Dar nimeni din state nu a avut un raspuns la Turnul Eiffel. Oh, au existat sugestii: un turn impodobit cu cai ferate catre orase indepartate, permitand vizitatorilor sa mearga acasa pe sanie; un alt turn din care cei mai buni oaspeti ar fi impinsi in masini atasate la benzi groase de cauciuc, o remorca pentru bungee jumping.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida ISCIR Mogosoaia – RSVTI Mogosoaia.

Eiffel insusi a propus o idee: un turn mai mare. Merci, mais non. Pe masura ce planurile expozitiei mondiale columbiene din Chicago se conturau, a aparut un gol pentru semnul exclamarii. Burnham a vorbit cu un grup de ingineri despre proiect si i-a reprosat lipsa de imaginatie.

Pentru a evita umilinta, a spus el, trebuie sa vina cu „ceva inovator, original, indraznet si unic”. Unul dintre ei, George Washington Gale Ferris Jr., un inginer din Pittsburgh, in varsta de 33 de ani, a carui companie era responsabila cu inspectia otelului folosit la targ, a fost brainstormed si a schitat rapid o uriasa roata de otel pivotanta.

Dupa adaugarea specificatiilor, el a impartasit ideea cu Burnham, care era impotriva lansetelor subtiri care ar ridica oamenii mai sus decat recent deschisul Statuia Libertatii. – Prea fragil, spuse el.

Prima roata ISCIR Mogosoaia

Ferris nu a fost primul care si-a imaginat o astfel de roata ISCIR Mogosoaia. De fapt, tamplarul William Somers construia roti de lemn lungi de 50 m in Asbury Park, Atlantic City si Coney Island; sensul giratoriu asa cum a numit-o si chiar si-a brevetat designul.

Dar Ferris nu trebuia doar sa gandeasca la mare; prezenta uriasa asteptata la targ l-a inspirat sa intre in planuri mari. A cheltuit 25.000 de dolari din proprii bani pentru cercetarea securitatii, a angajat mai multi ingineri si a recrutat investitori.

La 16 decembrie 1892, cercul sau a fost ales pentru a raspunde lui Eiffel. Avea diametrul de 250 de metri si transporta 36 de masini, fiecare transportand 60 de persoane.

Peste 100.000 de piese au ajuns in roata mare ISCIR Mogosoaia, in special axa de 89.320 de lire sterline, care trebuia ridicata in doua turnuri la 140 de metri deasupra solului.

Lansat pe 21 iunie 1893, a avut un mare succes. In urmatoarele 19 saptamani, peste 1,4 milioane de oameni au platit 50 de centi pentru o plimbare de 20 de minute si acces la o panorama aeriana pe care putini au vazut-o vreodata.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Mogosoaia.

„Este un sentiment de nedescris”, a scris reporterul Robert Graves, „inconjurand o orbita atat de vasta intr-o cusca de pasari”.

Dar, in timp ce portile pietei s-au inchis, Ferris s-a trezit intr-un labirint de procese pe roti pentru datoriile pe care le avea si pe care le avea. In 1896, a dat faliment si a suferit de tifos, a murit la varsta de 37 de ani.

O companie de demolare a cumparat roata si a vandut-o la Louisiana Purchase Exposition in 1904 in St. Louis. Doi ani mai tarziu, a fost spart in fier vechi.

Asa a murit singura roata oficiala. Dar inventia traieste in imitatorii omniprezenti, inspirati de placerea pe care Ferris a facut-o posibila.

Icoana nemuritoare Eiffel este, fara indoiala, o piesa unica. Dar pe promenade, targuri si festivaluri parohiale din intreaga lume, milioane se invart pe cer cu roti iluminate cu neon si cunosc senzatia pe care Joni Mitchell a spus-o dupa ani de zile.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.