ISCIR – RSVTI Mangalia

iscir mangalia rsvti mangalia
iscir mangalia rsvti mangalia

Instalatiile de ridicare se supun verificarilor de catre operatorul RSVTI Mangalia (responsabil cu supravegherea si verificarea tehnica a instalatiilor) autorizat ISCIR Mangalia.

Operatiuni de ridicare ISCIR Mangalia

Ce trebuie sa faci

Legea spune ca toate operatiunile de ridicare cu utilizarea echipamentului de ridicat ISCIR Mangalia trebuie sa fie efectuate intr-un mod sigur, planificate corespunzator de catre o persoana competenta, supravegheate corespunzator.

Ascensoarele si accesoriile de ridicare, cum ar fi curelele, trebuie sa fie de o rezistenta adecvata, testate si supuse examinarilor si inspectiilor necesare.

Toti operatorii de macarale si cei implicati in atasarea sarcinii si dirijarea operatiunilor de ridicare trebuie sa fie instruiti si competenti.

Contactati-ne acum pentru Instruire SSM-PSI.

Ce trebuie sa stii

Operatiile de ridicare includ utilizarea:

 • Macaralelor
 • Scripetelor
 • Palanele

Macarale ISCIR Mangalia

Exista patru aspecte cheie pentru utilizarea in siguranta a macaralelor:

 • Planificarea operatiunilor de ridicare
 • Sisteme de lucru sigure
 • Supravegherea ridicarii
 • O examinare atenta

Macaralele turn si mobile sunt utilizate pe scara larga in proiectele de constructii si prezinta doua riscuri principale:

Prabusirea macaralei – astfel de evenimente prezinta o probabilitate ridicata de multe rani mortale, atat la fata locului, cat si in afara acestuia;

Scaderea sarcinii – Aceste evenimente au, de asemenea, un potential semnificativ de deces si vatamari grave.

Alte incidente au implicat lovirea oamenilor prin miscarea incarcaturilor, contactul macaralelor cu liniile aeriene si coliziunile dintre macarale.

Nota importanta pentru utilizatorii de macarale: Responsabilitatea legala pentru operatiuni de ridicare in conditii de siguranta este de obicei impartita intre locatarul macaralei si utilizatorul macaralei.

Atunci cand aveti o macara, responsabilitatea pentru planificarea, supravegherea si efectuarea operatiunilor de ridicare revine utilizatorului.

Persoanele care inchiriaza macarale dar nu au competentele necesare pentru a planifica si utiliza in conditii de siguranta vor trebui sa aleaga „ridicarea contractului” de la compania de inchiriere a macaralelor.

Planificarea operatiunilor de ridicare

Toate operatiunile de ridicare trebuie sa fie planificate pentru a fi efectuate in conditii de siguranta, tinand seama de riscurile previzibile.

Persoana desemnata sa planifice operatiuni de ridicare ar trebui sa aiba cunostinte practice si teoretice adecvate si experienta cu privire la operatiunile de ridicare care trebuie intreprinse.

Planul va trebui sa ia in considerare riscurile identificate din evaluarea riscurilor, resursele, procedurile si responsabilitatile necesare pentru a se asigura ca fiecare operatiune de ridicare este efectuata in siguranta.

Planul ar trebui sa asigure ca echipamentul de ridicat ramane sigur pentru gama de operatiuni de ridicare pentru care echipamentul poate fi utilizat.

Sisteme de lucru sigure

Trebuie sa va planificati operatiunile de ridicare cu atentie pentru a va asigura ca sunt efectuate in siguranta. Planul dvs. ar trebui sa conduca la un sistem de lucru sigur, iar aceste informatii ar trebui inregistrate. Aceasta notatie se numeste uneori o declaratie de metoda si trebuie sa va asigurati ca toti cei implicati o inteleg.

Elementele cheie sunt:

 • planificarea, inclusiv pregatirea santierului, asamblarea si demontarea macaralelor;
 • selectarea, furnizarea si utilizarea unei macarale si echipamente de lucru adecvate,
 • inclusiv curele sigure si dispozitive de semnalizare;
 • intretinerea si inspectia macaralei si a echipamentelor;
 • furnizarea de personal instruit in mod adecvat si competent;
 • supravegherea operatiunilor de catre personal cu autorizatiile necesare;
 • cercetari aprofundate, rapoarte si alte documente;
 • prevenirea deplasarii sau utilizarii neautorizate a unei macarale; si
 • masuri pentru a asigura siguranta celor care nu participa la ascensor.

Supravegherea ridicarii macaralelor

Trebuie sa existe un nivel adecvat de supraveghere in timpul operatiunilor de ridicare, care sa reflecte severitatea riscului si personalul implicat in operatia de ridicare.

Persoana care se ocupa de macara trebuie sa dirijeze si sa supravegheze operatiunea de ridicare pentru a se asigura ca aceasta este efectuata asa cum este descris in metoda.

Persoana care supravegheaza macaraua ISCIR Mangalia ar trebui sa fie competenta si instruita in mod adecvat si ar trebui sa aiba suficienta experienta pentru a indeplini toate sarcinile relevante si sa aiba autoritatea de a intrerupe operatiunea de ridicare daca este considerata nesigura.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.