ISCIR – RSVTI Darasti-Ilfov

iscir darasti-ilfov rsvti darasti-ilfov
iscir darasti-ilfov rsvti darasti-ilfov

Lucrul cu macaralele reprezinta multe riscuri pe orice santier. Practicile de lucru nesigure precum neverificarea tehnica ISCIR Darasti-Ilfov RSVTI Darasti-Ilfov poate duce la daune costisitoare aduse cladirilor sau materialelor dar si la vatamari grave angajatilor.

Atunci cand utilizati macarale turn sau orice alt tip de echipament de ridicat in proiectul dvs., este foarte important sa fiti constienti de riscurile implicate. Trebuie luate masuri de siguranta adecvate pentru a asigura siguranta santierului si pentru a preveni accidentele.

Constientizarea principalelor riscuri atunci cand utilizati ascensoare va poate ajuta sa proiectati masuri adecvate pentru a le evita. Acest articol ofera o prezentare generala a unor pericole comune pentru ascensoare.

Caderi de sarcini din macarale ISCIR Darasti-Ilfov

Obiectele care cad de la inaltime sunt unul dintre cele mai frecvente pericole atunci cand lucreaza cu macarale aeriene. Caderea incarcaturii poate provoca vatamari grave, moartea sau deteriorarea structurii proiectului si a bunurilor din jur.

In plus fata de riscul imediat ca sarcina sa cada asupra lucratorului sau a cladirii, vom pierde mult timp si vor fi necesare cheltuieli neplanificate pentru a acoperi daunele. Exista mai multi factori care pot determina caderea incarcaturilor din macara:

Eroare operator sau instruire insuficienta: Toti operatorii de macarale ar trebui sa fie instruiti pentru a-si indeplini rolurile in mod eficient si sigur. Proprietarii si dezvoltatorii de proiecte ar trebui sa necesite instruire si certificare adecvate.

Defectiunea echipamentului: la fel ca in cazul tuturor dispozitivelor mecanice, exista riscul de defectiune a motorului si a altor componente. Inspectii periodice, intretinere si reparatii ar trebui efectuate in mod regulat pentru a reduce riscul de avarie mecanica.

Doua incuietori: Doua incuietori apar atunci cand fata inferioara atinge fata superioara. Acest lucru mareste foarte mult tensiunea pe linie si sarcina sau alte componente ale macaralei pot cadea.

Alunecare: Pentru a preveni alunecarea incarcaturii, aceasta trebuie asigurata impotriva ridicarii. Incarcarile slab securizate prezinta un risc mare pentru toata lumea de la locul proiectului.

Suprasarcina

Majoritatea accidentelor legate de defectarea structurii macaralei ISCIR Darasti-Ilfov sunt rezultatul suprasolicitarii. Toate macaralele au specificatii de lucru, inclusiv capacitatea de incarcare operationala, care trebuie respectate cu strictete.

Daca sarcina maxima este depasita, efortul suplimentar va face macaraua sa se prabuseasca sau sa se deformeze. Supraincarcarea unei macarale nu numai ca depaseste sarcina maxima, dar se poate intampla si in urmatoarele circumstante:

  • Dintr-o data cad incarcaturi
  • Utilizarea componentelor defecte
  • Tragerea incarcaturilor
  • Amplasarea incorecta a incarcaturilor
  • Pericole electrice

Pericolele electrice reprezinta aproximativ 50% din accidentele care implica macarale aeriene. Ele apar atunci cand componenta metalica a macaralei atinge o sursa de energie, cum ar fi o linie de inalta tensiune.

Acest risc apare la majoritatea santierelor de constructie atunci cand macaralele sunt construite in vecinatatea liniilor electrice energizate.

Cei care sunt in contact direct cu macaraua prezinta un risc mai mare de electrocutare, dar orice lucrator din apropiere este expus riscului.

In consecinta, un astfel de accident poate duce la decese multiple sau rani datorate socului electric. Planificarea si amplasarea corespunzatoare inainte de a incepe lucrul cu orice tip de macara vor reduce riscul de electrocutare.

Sfaturi de siguranta

Asa cum am mentionat anterior, vor exista intotdeauna pericole atunci cand se lucreaza cu macarale. Cu toate acestea, riscurile pot fi reduse la minimum prin promovarea liniilor directoare de siguranta si sensibilizarea. Iata cateva sfaturi de siguranta pentru efectuarea in siguranta a operatiunilor cu macaraua:

Instruire adecvata: Fiecare companie de constructii sau angajator ar trebui sa ofere instruire adecvata tuturor lucratorilor, indiferent de domeniul lor de munca. O instruire adecvata in materie de sanatate si siguranta va spori siguranta la locul de munca, satisfactia si profiturile. In acelasi timp, numarul de raniti, accidente si decese scade.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Darasti-Ilfov.

Desemnati zone de lucru: Muncitorii nu ar trebui sa stea niciodata sub sau in calea incarcaturilor, iar operatorii nu ar trebui sa transfere niciodata o sarcina unui angajat.

Toata lumea de pe santier trebuie sa stie ca este interzis sa se afle sub o macara sau o incarcatura, acest lucru se aplica si vizitatorilor. Este necesara cresterea gradului de constientizare pentru a mentine personalul in afara zonelor de pericol din jurul ascensoarelor.

Semnalizare adecvata: ar trebui sa fie plasate semne de avertizare clare in toate zonele de pericol pentru a alerta lucratorii si vizitatorii cu privire la potentialele pericole. Daca este necesar, organizati activitati de instruire explicand semnele pentru a va asigura ca toti angajatii le inteleg.

Intretinere: Intretinerea si reparatiile de rutina ISCIR Darasti-Ilfov trebuie efectuate pentru toate echipamentele de la fata locului de catre personal calificat. Acest lucru asigura functionarea corecta si conditii de lucru sigure.

Intelegerea specificatiilor macaralei ISCIR Darasti-Ilfov: Toti lucratorii ar trebui sa fie informati cu privire la specificatiile macaralei, in special capacitatea maxima si limitele de ridicare.

Supraveghere: Supravegherile macaralelor ar trebui sa fie intotdeauna prezente pe santierele de constructie atunci cand macaralele sunt in miscare.

Echipament individual de protectie (EIP): Toti lucratorii din constructii si vizitatorii trebuie sa poarte echipament de protectie adecvat.

Planuri de siguranta: o evaluare adecvata a riscurilor si un plan de siguranta inainte de inceperea unui proiect sunt esentiale pentru reducerea pericolelor la fata locului. Acest plan ar trebui sa fie constant evaluat si actualizat, daca este necesar.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.