ISCIR – RSVTI Caransebes

iscir caransebes rsvti caransebes
iscir caransebes rsvti caransebes

Macaralele ISCIR Caransebes sunt un tip de echipamente de manipulare a materialelor utilizate pentru a facilita deplasarea materialelor voluminoase sau grele in jurul santierelor industriale si comerciale.

Desi sunt disponibile in multe modele si configuratii pentru a se potrivi diferitelor aplicatii, ele constau in general din aceleasi patru componente de baza. Fiecare dintre aceste componente indeplineste o functie diferita care, atunci cand este combinata cu cele ale celorlalte componente, permite ansamblului macaralei sa ridice si sa pozitioneze sarcinile conform intentiei.

Mai jos, oferim o imagine de ansamblu mai cuprinzatoare a fiecareia dintre cele patru componente cheie ale macaralei.

Parti ale unei macarale ISCIR Caransebes

Macaralele constau din patru componente cheie:

1. Carlig

Elementul carlig al unei macarale este partea care retine sau transporta sarcina si o conecteaza la elementul de ridicare. Datorita functiei sale, se confrunta cu o cantitate semnificativa de uzura in timpul operatiunilor, ceea ce il face una dintre piesele care trebuie inlocuite in mod regulat.

2. Palan

Elementul de ridicare al unei macarale asigura putere de ridicare si coborare verticala. Capacitatea sa de ridicare si coborare este influentata de design si constructie. De exemplu, palanele cu lant ofera capacitati de incarcare de ≤ 5 tone, in timp ce palanele cu cabluri ofera capacitati de incarcare de ≥ 5 tone.

In mod similar, palanele actionate manual sunt potrivite pentru sarcini mai usoare, in timp ce palanele actionate electric sunt potrivite pentru sarcini mai grele.

Pentru o buna functionare a echipamentelor ISCIR Caransebes – RSVTI Caransebes, aveti nevoie de un responsabil cu supravegherea si verificarea tehnica a instalatiilor de ridicat.

Contactati-ne acum pentru oferta SSM-PSI.

Unele macarale au palanul principal si palanul auxiliar. Primul este utilizat pentru a face fata sarcinilor mai mari la viteze mai mici, in timp ce cel din urma este utilizat pentru a face fata sarcinilor mai usoare la viteze mai mari.

3. Carucior

Elementul caruciorului unei macarale asigura putere de miscare orizontala. Este proiectat pentru a muta componentele palanului si carligului de-a lungul unei cai sau grinzi peste partea de sus (carucioare cu rulare de sus) sau de jos (carucioare de rulare de jos) a componentei podului.

Unele macarale au boghiuri. Aceste camioane cu capat scurt permit amplasarea mai multor roti la fiecare colt al macaralei pentru a asigura o distributie mai uniforma a sarcinii.

4. Podul

Elementul de punte al unei macarale ISCIR Caransebes este partea care suporta greutatea sarcinii si a celorlalte componente ale macaralei (de exemplu, carlig, palan si carucior). Acesta ruleaza pe toata lungimea sistemului de macara, permitand caruciorului si, in consecinta, palanului si carligelor atasate sa se deplaseze orizontal pe santier.

Podul este format din grinzi structurale orizontale mari sustinute de camioane de capat. Grinzile au in general o usoara curbare verticala in sus pentru a compensa devierea cauzata de greutatea sarcinii si a celorlalte componente ale macaralei.

In functie de cerintele de incarcare, podul poate avea o configuratie cu fascicul unic sau dublu. Sectiunea dreptunghiulara a grinzilor, camioanelor si a altor elemente, constand din doua placi laterale din otel laminate si o placa superioara si inferioara, este cunoscuta sub numele de sectiune cutie.

Depozitele si facilitatile conexe, cum ar fi centrele de distributie si de indeplinire, necesita utilizarea unei game largi de solutii de manipulare a materialelor pentru a muta, stiva si depozita in siguranta si eficient bunuri, materiale si echipamente ISCIR Caransebes. In timp ce multe instalatii se bazeaza pe transportoare pentru a muta sarcini grele, macaralele sunt adesea mai utile datorita versatilitatii lor.

Macaralele pot suporta o mare varietate de dimensiuni si forme de incarcare, oferind o solutie flexibila pentru multe aplicatii de depozitare. Palanele asigura miscarea verticala, in timp ce configuratiile cu carucior si sina faciliteaza miscarea orizontala.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.