ISCIR – RSVTI Bihor

iscir bihor rsvti bihor
iscir bihor rsvti bihor

Sistemele fluide de transfer de caldura sunt utilizate pe tot globul pentru a oferi incalzire si racire indirecta utilizatorilor. Contactati-ne acum pentru oferta rapida ISCIR Bihor – RSVTI Bihor.

Vase de expansiune ISCIR Bihor

Deoarece toate fluidele de transfer de caldura isi vor schimba volumul atunci cand sunt incalzite sau racite – cu o crestere potentiala de 30% sau mai mult atunci cand sunt incalzite de la temperatura ambianta la temperaturile normale de functionare – un vas de expansiune este o componenta esentiala si necesara intr-un fluid de transfer termic in faza lichida. sistem.

Care sunt considerentele importante pentru un vas de expansiune bine proiectat?

In primul rand, trebuie sa fie dimensionat corect. Rezervorul de expansiune ISCIR Bihor trebuie dimensionat astfel incat sa mentina un nivel de aproximativ 25 la suta cand lichidul este rece si sa nu aiba mai mult de 75 la suta cand sistemul este la temperatura maxima de functionare.

Diferitele fluide au coeficienti de dilatare diferiti, astfel incat o consideratie de proiectare ar trebui sa includa posibilitatea de a schimba fluidele in viitor. Acest lucru poate avea ca rezultat un factor de siguranta suplimentar la dimensionarea rezervorului de expansiune pentru a se adapta la o schimbare la un fluid cu un coeficient de dilatare mai mare decat cel al fluidului utilizat initial in sistem.

Nivelul minim „rece” de 25 la suta trebuie mentinut pentru a se asigura ca exista intotdeauna suficient lichid in sistem pentru a asigura presiunea de cap necesara la aspiratia pompei de circulatie si pentru a oferi o buna vizibilitate a nivelului stocului de lichid.

Contactati-ne acum pentru oferta rapida PSI Bihor.

Nivelul maxim „fierbinte” de 75% ar trebui sa ofere spatiu liber adecvat in rezervor pentru orice decuplare a vaporilor. Utilizarea acestor instructiuni pentru dimensionare va avea ca rezultat, de obicei, un rezervor de expansiune dimensionat pentru a retine aproximativ 30 pana la 50 la suta din volumul total de fluid al sistemului.

Amplasarea vasului de expansiune

In mod ideal, rezervorul de expansiune ISCIR Bihor ar trebui sa fie amplasat in cel mai inalt punct al sistemului, pentru a permite colectarea si purjarea cat mai eficienta a gazelor necondensabile si pentru a asigura cea mai mare inaltime de aspiratie pompelor de circulatie.

Capul de aspiratie al pompei este de asemenea optimizat atunci cand rezervorul este conectat la bucla principala de circulatie, aproape de aspiratia pompei de circulatie. Exista mai multe modele diferite de rezervoare de expansiune, dar un design preferat este un rezervor cu un aranjament cu picior dublu, unde diametrul conductei de picatura este cat mai aproape de aceeasi dimensiune ca si colectorul de retur.

Acest design permite fluxul complet de fluid prin rezervorul de expansiune in timpul pornirilor si in perioadele in care umiditatea sau cazanele scazute trebuie evacuate din sistem.

Deoarece este esential ca rezervorul de expansiune sa nu fie supraumplut sau golit, proiectarea sistemului trebuie sa includa instrumente pentru a asigura masurarea precisa a nivelului. Instrumentele ar trebui sa ofere atat o capacitate de alarmare de nivel inalt, cat si un nivel scazut, precum si un comutator de nivel scazut pentru a opri incalzitorul daca nivelul lichidului este pierdut.

Se poate instala un vizor de temperatura inalta pentru a servi drept rezerva vizuala pentru senzorii de nivel. Ochelarii de vedere cu nivel magnetic pot oferi o indicatie mai vizibila a nivelului de lichid decat ochelarii de vedere traditionali, care se pot intuneca in timp si deseori pot fi dificil de citit. De asemenea, este de dorit sa existe o indicatie a temperaturii lichidului din rezervorul de expansiune si o masurare a presiunii din rezervor.

Rezervorul de expansiune ISCIR Bihor va avea nevoie de protectie impotriva suprapresiunii, cu descarcarea indreptata departe de sursele potentiale de aprindere si de zonele in care este probabil sa se afle personalul.

Rezervorul are nevoie, de asemenea, de o linie de aerisire pentru indepartarea substantelor necondensabile, a umezelii si a oricaror componente cu punct de fierbere scazut care se pot forma in fluid. Proiectarea ar trebui sa prevada un vas mic pentru colectarea lichidelor condensate si pentru a capta orice preaplin in cazul in care sistemul este supraumplut din neatentie.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.