Ți-ai dorit dintotdeauna să lucrezi într-un spital, dar din varii motive, nu ai reușit să urmezi cursurile unei instituții de învățământ care să îți fie punctul de plecare în acest scop. Cel mai probabil, ai cam renunțat la acest gând! De fapt, nu trebuie să fie așa, și poți începe să iei în calcul o (re)orientare profesională, și în acest sens îți sugerăm să urmezi un curs brancardier. Și, cine știe, cu timpul, lucrurile vor evolua din ce în ce mai bine pentru tine!
Ți-ai dorit dintotdeauna să lucrezi într-un spital, dar din varii motive, nu ai reușit să urmezi cursurile unei instituții de învățământ care să îți fie punctul de plecare în acest scop. Cel mai probabil, ai cam renunțat la acest gând! De fapt, nu trebuie să fie așa, și poți începe să iei în calcul o (re)orientare profesională, și în acest sens îți sugerăm să urmezi un curs brancardier. Și, cine știe, cu timpul, lucrurile vor evolua din ce în ce mai bine pentru tine!
De ce este necesar un curs brancardier?
Înainte de a discuta despre asta, se cuvine să vorbim puțin despre locul care te duce mai aproape de îndeplinirea visului tău. Este vorba despre Centrul de calificare și formare profesională, unde poți urma un astfel de curs brancardier, și care oferă cea mai bună pregătire în acest sens. Deși pare o meserie simplă, care nu necesită pregătire specială, să știi că lucrurile nu sunt chiar așa, și chiar ai nevoie de un curs brancardier pentru a profesa. Este adevărat, există și unități sanitare unde angajatorii nu cer personalului angajat pe acest post să aibă o diplomă la mână, dar avantajele de a o avea sunt net superioare. Mai ales că, de multe ori, din cauza lipsei de personal din spitalele noastre, un brancardier se vede nevoit să preia din multe dintre atribuțiilor și altor membri ai personalului.
Ce studii sunt necesare pentru a deveni brancardier
Din fericire, nu este nevoie de studii superioare, și uneori nici măcar liceale, pentru a putea face această meserie. Pentru că da, pentru a te înscrie la un curs brancardier uneori este necesar doar să termini ciclul gimnazial. Cel mai bine, vino la Centrul de calificare și formare profesională pentru a afla de ce este nevoie, și mai apoi, să faci demersurile necesare pentru a urma cursul.
Forță, orientare în spațiu, bun communicator
Dacă ar fi să găsim trei însușiri pe care ar trebui să le aibă un bun brancardier, atunci acestea ar fi o condiție fizică foarte bună, să aibă excelente abilități de comunicare – atât în relația cu pacienții, cât și cu ceilalți angajați ai spitalului, și să știe să se orienteze foarte bine în spațiu, pentru a găsi rapid drumul cel mai scurt pentru a ajunge la destinație cu pacientul, și mai ales, într-un timp cât mai scurt.
Cât durează cursul?
După cum spuneam ceva mai sus, nu este nevoie să fii absolvent de liceu sau de o școală postliceală pentru a deveni brancardier. Simplul fapt că ai terminat 8 clase ar trebui să fie de ajuns. La Centrul de calificare și formare profesională este suficientă îndeplinirea acestei condiții, dar trebuie să mai prezinți și o adeverință că ești apt medical pentru a avea o astfel de meserie. După ce vei prezenta aceste două acte, vei mai completa un formular de înscriere la curs, iar mai apoi, timp de 10 săptămâni, te vei pregăti pentru a deveni un bun profesionist. Și încă un amănunt, de mare importanță: la final vei primi o diplomă de absolvire, una care este recunoscută la nivel național , dar și internațional și nu trebuie reînnnoită, ceea ce contează enorm. Dacă ești interesat și de plată, atunci folosește-te de datele de contact pe care le găsești ceva mai jos pentru a afla astfel de informații, dar noi îți mai spunem doar că găsești înțelegere și poți plăti chiar și în rate.
O meserie grea, dar plină de satisfacții
Meseria de brancardier nu este însă pentru oricine. Este una destul de grea, pentru că presupune destul de multă muncă fizică, dar în același timp este una plină de satisfacții, pentru că în felul tău, poate ai contribuit la un act medical de calitate. Poate că nu ești chiar atât de ”vizibil” în ochii pacienților precum o infiermieră, o asistentă sau un medic, dar cu siguranță ai locul tău în sistem, și fără tine nu se poate. Actul medical nu ar fi unul cu adevărat profesionist dacă tu nu te-ai afla prin zonă, iar cele trei categorii de mai sus nu ar putea să se ocupe de nevoile și cerințele pacientului dacă tu nu le-ai veni în ajutor!
Centrul de calificare și formare profesională este locul unde vei reuși să te califici în această meserie frumoasă!
Date de contact:
Buzău, Bd. Unirii, Bl. 13 A-B
Târgu Jiu, Str. Traian, nr. 1
Deva, Piața Victoriei, nr. 2
București, Spătaru Preda 12
Alba Iulia, Bd. Ferdinand I 78D
Telefon
Buzău: 0763.765.695
Gorj: 0748.143.103
Hunedoara: 0740.377.059
București: 0741.777.761
Alba: 0748.151.338
buzau@calificare-evaluare.ro
gorj@calificare-evaluare.ro
hunedoara@calificare-evaluare.ro
bucuresti@calificare-evaluare.ro
alba@calificare-evaluare.ro