Echipamentele sub presiune trebuie verificate
Echipamentele sub presiune trebuie verificate

Echipamentele sub presiune care se află într-o stare de funcționare nesigură sau care sunt utilizate într-un mod riscant poate fi necesar să fie scoase din funcțiune, conform inspectorilor ISCIR.

Operatorii RSVTI – ISCIR efectuează inspecții la echipamentele sub presiune nou instalate sau nou înlocuite. Orice excluderi sunt cele prevăzute în Legea privind instalațiile de presiune și abur.

Echipamentele sub presiune sunt verificate de specialiști acreditați ISCIR

Acest articol conține câteva informații de care aveți nevoie pentru a vă asigura că echipamentele sub presiune sunt pe deplin conforme cu reglementările de siguranță ale Legii nr. 64/2008.

Puteți obține o imagine de ansamblu asupra procesului de inspecție, permițându-vă să alegeți un organism de inspecție profesionist și să îmbunătățiți sănătatea și securitatea la locul dumneavoastră de muncă.

Fiecare proiect de succes începe cu cercetarea și dezvoltarea unui plan adecvat. Orice abordare financiară, economică sau tehnică poate fi gestionată de profesioniștii SSM-SSM.

Partenerii noștri câștigă din expertiza inginerilor, consultanților și specialiștilor acreditați ISCIR, care se numără printre cei mai bine pregătiți oameni din România.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Cauzele majore ale apariției presiunii în echipamente

ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat) este organul de specialitate responsabil pentru funcționarea în siguranță a instalațiilor sub presiune.

Operatorul RSVTI acreditat ISCIR se ocupă cu monitorizarea tuturor instalațiilor, utilajelor și mijloacelor de ridicare care funcționează sub incidența ISCIR.

Pentru a oferi răspunsurile esențiale pentru un proiect viabil și bine executat în cel mai scurt timp, conceptele sunt evaluate și procesate.

Următorii factori sunt cauzele majore ale apariției presiunii în echipamentele sub presiune constatate de inspectorii SSM-SSM acreditați ISCIR:

  • Fabricație și instalare defectuoase
  • Întreținerea slabă a echipamentelor sub presiune
  • Modificări sau reparații efectuate incorect
  • Greșeli ale operatorilor, de supraveghere sau instruire inadecvată
  • Evenimente care produc daune de impact,
  • Echipamentele importate, rareori, pot avea un design prost

Experții și inspectorii specializați în domeniul SSM verifică echipamentele sub presiune

În multe țări, organisme de reglementare precum autoritățile de securitate și sănătate în muncă sau inspectoratele tehnice de specialitate inspectează echipamentele sub presiune.

Aceste organizații au experți și inspectori specializați în domeniul securității și își asumă rolul de a verifica și evalua conformitatea cu standardele și reglementările în vigoare.

Companiile sau proprietarii de instalații pot angaja și consultanți tehnici sau inspecții independente pentru a verifica și certifica conformitatea cu standardele și reglementările specifice.

Este important să contactați autoritățile sau organizațiile relevante dacă doriți să efectuați inspecția pentru a obține informații specifice și a stabili procedurile necesare.

Inspectorii ISCIR pot anula certificatul de înregistrare

Un inspector SSM-SSM acreditat ISCIR va lua măsurile corespunzătoare pentru a elimina pericolul dacă determină că un recipient sub presiune nu este sigur sau este utilizat într-un mod dăunător.

Acest lucru poate presupune sigilarea zonei sau întreruperea curentului electric.

În funcție de gravitatea situației, inspectorii ISCIR pot anula și certificatul de înregistrare sau certificatul de inspecție.

Cazanele, recipientele sub presiune și instalațiile, inclusiv instalațiile de abur, sub presiune și de refrigerare, sunt inspectate de Serviciile Tehnice.

Un cazan sau un vas sub presiune trebuie inspectat după instalare și înainte de a fi operat sau utilizat, conform Legii privind instalațiile de abur și presiune.

Alegeți echipamentele PSI pentru a vă asigura personalul și afacerea în cazul unui incendiu provocat de instalațiile dumneavoastră! 

Inspecții periodice pe toată durata de utilizare

ISCIR efectuează inspecții periodice ale echipamentelor sub presiune pe toată durata de viață a echipamentului și aplică un sistem de clasificare a intervalelor de inspecție.

Aceste inspecții contribuie la asigurarea funcționării în siguranță a echipamentului sub presiune.

Inspecțiile ulterioare trebuie să aibă loc înainte de data de expirare de pe certificatul de inspecție.

Din perspectiva siguranței oamenilor, munca operatorului RSVTI este crucială. Operatorul RSVTI are responsabilitatea de a evita accidentele produse din nerespectarea ordinelor ISCIR.

Contactați acum compania noastră SSM-SSM pentru a afla mai multe despre modul în care serviciile noastre de certificare și inspecție pentru echipamentele sub presiune vă pot ajuta afacerea!