Lucru la computer pe o perioada indelungata, timp de cateva ore poate duce la probleme de vedere. Asadar: protejati-va ochii – lucru la computer la locul de munca

Purtați ochelarii potriviți. Asigurați-vă că doctorul vă înțelege sarcinile de serviciu și timpul petrecut privind monitorul computerului. Este posibil ca ochelarii pentru citit, condus sau la distanță să nu fie cei mai buni pentru a privi ecranul unui computer. 

Sarcini de muncă alternative. Dă-ți ochilor o pauză de pe ecranul computerului luând pauze sau concentrându-te pe alte activități de lucru, cum ar fi întoarcerea apelurilor telefonice, efectuarea de copii sau vorbirea cu colegii de muncă.

Minimizează strălucirea ecranului. Multe probleme oculare provin din strălucirea care răsare de pe ecranul computerului. Acest lucru poate fi redus utilizând un filtru de reducere a orbirii sau închiderea umbrelor sau a jaluzelelor.

Reglați-vă zona de lucru.Asigurați-vă că zona de lucru este confortabilă pentru dvs. Ecranul computerului ar trebui să fie plasat la aproximativ 16-30 cm de ochii dvs., cu partea superioară a ecranului puțin sub nivelul orizontal al ochilor. 

Pentru mai multe informatii legate de SSM si PSI Calarasi, click aici.