6 sfaturi in protejarea ochilor la birou
6 sfaturi in protejarea ochilor la birou

In ziua de astazi, oboseala ochilor la locul de munca devine tot mai frecventa. Cu toate acestea, pentru protejarea ochilor, a fi instruit despre oboseala ochilor la locul de munca este primul pas in evitarea acesteia!

Peste 70% dintre persoanele care lucreaza zilnic la birou in fata unui computer sufera de oboseala ochilor. Vestea buna este ca acest lucru poate fi evitat daca se iau masuri de precautie adecvate.

O problema comuna de viziune care afecteaza multi lucratori de birou este oboseala digitala a ochilor. Similar sindromului de viziune computerizata (SVC), oboseala digitala a ochilor este cauzata de un timp prea mare petrecut in fata unui ecran.

Atunci cand ochii tai sunt expusi la lumina ecranului albastru si la surse mici, acestia devin prea concentrati si suprasolicitati.

Oboseala ochilor poate avea mai multe simptome

  • mancarimi la ochi;
  • ochi uscati;
  • durere oculara;
  • vedere incetosata;
  • dureri de cap;
  • dureri de gat;
  • dureri de spate;

Oboseala cronica a ochilor va poate afecta si somnul. Studiile au aratat ca expunerea excesiva la lumina albastra poate afecta ciclul de somn. Lumina albastra interfereaza cu ceasul biologic.

Acest lucru va pacaleste creierul sa creada ca este zi cand este de fapt noapte. Aceasta confuzie va duce la un somn incomod si intrerupt.

Dar, inainte de a va parasi locul de munca pentru ceva putin mai putin stresant pentru ochi, luati in considerare acest lucru: oboseala ochilor este 100% prevenibila si tratabila.
Manusi Spuma Nitril CT HR

1. Ajustati-va spatiul de lucru

Distanta ideala dintre ochi si ecranul computerului este de 20 pana la 24 inci sau la distanta de brat pentru protejarea ochilor.

Pentru protejarea ochilor, centrul ecranului ar trebui sa fie cu aproximativ 10-15 grade sub nivelul ochilor. Se raporteaza adesea ca privirea in jos este mai confortabila pe ochi, spate si gat.

2. Folositi o iluminare adecvata pentru protejarea ochilor

Principalul vinovat pentru provocarea tulburarilor oculare este orbirea.

Stralucirea ecranului computerului este cauzata de iluminarea deasupra capului sau de lumina care vine de la ferestre, de obicei direct in spatele sau in fata ta.

Pozitionati ecranul computerului pentru a evita reflexiile si utilizati perdele sau jaluzele pe ferestre, daca este necesar pentru protejarea ochilor.

3. Clipiti mai mult

Suna foarte simplu, dar uitam adesea sa clipim, mai ales cand ne uitam la ecranul unui computer! Faceti un efort constient pentru a clipi frecvent in timp ce lucrati.

Acest lucru va va oferi ochilor nutrientii si umezeala necesara pentru protejarea ochilor. Daca uscaciunea persista, discutati cu optometristul dvs. despre picaturi sau lacrimi artificiale!

4. Modificati setarile de afisare ale computerului

Pentru un confort sporit pe computer, va recomandam sa va ajustati setarile de afisare.

Luminozitatea: Reglati luminozitatea ecranului computerului astfel incat sa fie aproximativ egala cu luminozitatea statiei de lucru din jur.

Dimensiunea textului: Ochii tai se incordeaza pentru a citi text mic. Mariti dimensiunea textului pentru a oferi ochilor o pauza!

Temperatura culorii: calculatoarele emit lumina albastra care este asociata cu mai multe tulpini oculare decat alte nuante, cum ar fi portocaliu sau rosu.

Reducerea temperaturii de culoare a monitorului scade cantitatea de lumina albastra emisa. Acest lucru va reduce oboseala ochilor pe termen lung.

Luati-va pauze 
Da-ti ochilor o pauza de pe ecran urmand regula 20/20/20. Acest lucru va ajuta la prevenirea si ameliorarea oboselii digitale.

La fiecare 20 de minute, uitati-va de la computer la ceva de 20 de metri distanta si concentrati-va timp de cel putin 20 de secunde.

5. Faceti controale regulate

Daca va confruntati cu oboseala ochilor, programati o intalnire pentru un examen oftalmologic de specialitate.

Exista anumite lucruri pe care medicul dumneavoastra le poate face pentru protejarea ochilor, pentru a imbunatati confortul si a reduce efortul!

6. Bucurati-va de munca dumneavoastra prin protejarea ochilor

Promovarea sanatatii si sigurantei ochilor la locul de munca este buna pentru dumneavoastra si angajatorul dumneavoastra! Va veti simti mai confortabil si mai productiv daca luati masuri pentru a evita oboseala ochilor.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.