dureri de gat la birou
dureri de gat la birou

Dupa o zi de munca, simtiti dureri de gat groaznice? Va dor ochii? Aveti dureri de cap? In acest caz, acest articol ar trebui sa va fie de ajutor: 7 sfaturi despre cum sa evitati durerile de gat la birou.

Pentru o oferta personalizata SSM-PSI, luati legatura cu un specialist!

Ar trebui sa va asigurati in primul rand ca utilizati cel mai bun ecran de computer pentru nevoile dumneavoastra, precum si pe pozitionarea ecranului pentru a evita posturile inclinate in timpul lucrului.

In plus, oboseala ochilor si durerile de cap pot fi cauzate de o vedere necorectata, o calitate slaba a imaginii, luminozitatea ecranului si distanta fata de ecranul calculatorului.

Verificarea tuturor acestor detalii poate ajuta la prevenirea durerilor de gat, care pot fi insotite de dureri de spate.
Manusi Spuma Nitril CT HR

1. Mergeti la un control oftalmologic

Asigurati-va ca vederea este corectata inainte de a face modificari la configuratia afisajului computerului. Examinarile periodice ale ochilor efectuate de un profesionist calificat sunt valoroase.

2. Verificati calitatea imaginii ecranului

Asigurati-va ca imaginea de pe ecran este:

  • Clara;
  • Stabila (fara palpaire sau scantei);
  • Suficient de luminoasa pentru o vizionare confortabila. Daca nu, incercati sa reglati luminozitatea, contrastul, rata de reimprospatare si rezolutia ecranului pentru cea mai buna calitate a imaginii;

Imaginea ecranului ar trebui sa aiba o dimensiune confortabila pentru vizionare. Majoritatea programelor va permit sa mariti continutul ecranului la o dimensiune favorabila.

Daca dimensiunea ecranului este prea mica (sau mare), selectati o alta dimensiune a fontului sau utilizati functia de zoom.

3. Evitati reflexiile stralucitoare pe ecran

Ecranul nu trebuie sa aiba reflexii stralucitoare, iar imaginea de pe ecran nu trebuie sa apara neclara.

Pentru a evita orbirea, poate fi necesar sa repozitionati ecranul, sa diminuati lumina de tavan sau sa utilizati un filtru anti-orbire pentru a acoperi ecranul evitând astfel și durerile de gat.

Uneori, ecranul poate fi plasat usor inclinat in sus sau in jos pentru a elimina stralucirea. Utilizarea unui filtru de confidentialitate pe ecran va poate ajuta, deoarece veti putea citi ecranul numai atunci cand sunteti adecvat pentru acesta.

4. Nu va strangeti ochii pentru a privi ecranul

Aceste dureri de gat pot fi cauzate de lucrul intr-o postura rasucita. Pentru a elimina rasucirea gatului, asezati monitorul computerului direct in fata dumneavoastra, nu in stanga sau dreapta.

Un ecran care este prea inalt sau prea jos va poate incorda si gatul si umerii și poate provoca dureri de gat. Va veti inclina capul pentru a privi in sus daca ecranul este prea inalt si va veti intinde gatul inainte daca este prea jos.

5. Reglati pozitia ecranului pentru a evita rasucirile care provoaca dureri de gat

Daca utilizati lentile bifocale sau progresive, poate fi necesar sa faceti ajustari usoare la pozitia ecranului.

Cu toate acestea, daca va sprijiniti pe scaun intr-o postura relaxata si inclinata si urmati sfaturile de mai sus, ar trebui sa puteti vedea ecranul fara postura incomoda a gatului, evitând durerile de gat.

6. Vedeti cat de departe este ecranul de dumneavoastra

Ecranul trebuie sa fie la o distanta orizontala convenabila pentru vizualizare.

Daca nu puteti pozitiona ecranul calculatorului la o distanta confortabila de vizionare, ar fi favorabil sa tineti ecranul mai departe si sa mariti continutul (folosind functia de zoom), mai degraba decat sa fiti prea aproape de ecran.

Cea mai confortabila distanta de vizionare este, de obicei, de cel putin o lungime a bratului fata de corp, fara a avea dureri de gat.

7. Pozitioneaza ecranul suficient de inalt

Pozitia verticala ideala a ecranului depinde de dimensiunea ecranului si de dimensiunea stratului de acoperire din jurul ecranului.

Cand sunteti asezat confortabil, fara a avea dureri de gat , ochii trebuie sa se alinieze cu un punct imaginar de pe ecran la aproximativ 5 cm sub partea de sus a imaginii vizibile a ecranului pentru a evita aceste dureri de gat.

Mai multe studii stiintifice au confirmat ca cea mai buna pozitie pentru majoritatea utilizatorilor, pentru evitarea durerilor de gat, este plasarea centrului ecranului la aproximativ 17-18 grade sub orizontala pentru o vizualizare optima.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.