Ridicarea obiectelor sau manipularea manuală a materialelor pune lucrătorii în pericol de rănire a spatelui. Peste 111.000 de astfel de leziuni care au necesitat zile libere de la locul de muncă au fost înregistrate în 2017, conform Injury Facts. Ce pot face angajatorii și lucrătorii pentru a preveni?

Prevenirea riscurilor

„Atunci când eforturile de prevenire a leziunilor cauzate se concentrează pe un singur factor de risc, acestea nu reduc semnificativ rata leziunilor”, afirmă Centrul canadian pentru sănătate și siguranță la locul de muncă. „O abordare mai reușită combină cunoștințele despre ergonomie, inginerie, mediul de lucru, capacitățile și limitările umane.”

CCOHS recomandă eliminarea sau scăderea cererii pentru sarcini manuale de manipulare a materialelor grele, reducerea mișcărilor stresante ale corpului și ritmul de lucru, creșterea pauzelor de odihnă și îmbunătățirea condițiilor de mediu.

Eliminare. Există sisteme de manipulare mecanice sau electrice disponibile pentru lucrătorii dvs.? Dacă da, folosiți-le. „Ajutoarele mecanice scad riscul de vătămare a spatelui prin reducerea efortului fizic al lucrătorului necesare manipulării obiectelor grele”.

Sfaturi:

  • Asigurați-vă că articolele manipulate nu sunt prea grele pentru o persoană. Dacă sunt, folosiți doi lucrători.
  • Reduceți distanța pe care trebuie să o parcurgă un lucrător în timp ce transportă, împinge sau trage o sarcină.
  • Schimbați tipul de mișcare utilizat. De exemplu, coborârea unui obiect cauzează mai puțină tensiune decât ridicarea unui obiect, iar tragerea este mai ușoară decât transportul.

Sunati pentru mai multe informatii legate de SSM si PSI Giurgiu, sau Protectia Mediului Giurgiu.