Calatoriile de afaceri in timpul COVID-19
Calatoriile de afaceri in timpul COVID-19

Atunci cand una dintre solicitarile jobului sunt calatoriile de afaceri, ce ne facem in perioada pandemiei si cum evitam contactul cu virusul SARS-CoV-2?

La 11 martie 2020, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat oficial izbucnirea pandemiei COVID-19.

Organizatiile au anulat conferintele, companiile aeriene au propus reguli mai stricte si exista inca incertitudine cu privire la calatorille de afaceri.

In timp ce companiile continua sa functioneze, exista cele mai bune practici care trebuie respectate pentru orice calatorii de afaceri necesare in acest timp.

In acest articol, aruncam o privire la cum arata calatoriile de afaceri in timpul pandemiei COVID-19, inclusiv elementele de baza ale asigurarii de calatorie si restrictiile de calatorie cu care va puteti confrunta.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Cum sunt calatoriile de afaceri in timpul COVID-19?

Multe companii au renuntat la calatoriile de afaceri irelevante in primele luni ale anului 2020 si evalueaza fiecare calatorie potentiala in mod individual.

Majoritatea companiilor monitorizeaza actualizarile COVID-19 de la OMS si Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) pentru a determina cum sa gestioneze calatoriile de afaceri programate pentru ultima parte a anului.

Companiile au implementat birouri virtuale in care angajatii lucreaza de acasa si participa la intalniri online. Daca este nevoie de o calatorie de afaceri, compania dvs. ar trebui sa gaseasca cel mai sigur mod de a ajunge acolo, de a lucra si de a pleca acasa.

COVID-19 se raspandeste rapid in orasul meu de destinatie?

Voi fi in contact strans cu alte persoane in timp ce calatoresc?

Sunt considerat o parte a populatiei cu risc ridicat sau traiesc cu cineva care este?

COVID-19 se raspandeste in orasul meu natal?

Pot sa imi iau doua saptamani de la munca daca ma imbolnavesc sau am nevoie sa ma autocarantinez?

Raspunsurile dvs. la aceste intrebari va pot ajuta sa stabiliti daca alegerea corecta in acest moment sunt calatoriile de afaceri in tara de origine.

Sunt delegarile sigure in timpul COVID-19?

Companiile aeriene au sporit masurile de securitate pentru pasageri si membrii echipajului din cauza COVID-19, inclusiv decontaminarea mai frecventa si curatarea zonelor comune ale aeronavei si restrictii privind optiunile de serviciu in zbor.

Unii membri ai echipajului pot purta masti pentru a preveni raspandirea virusului sau pentru a masura temperatura pasagerilor inainte de a urca in avion.

Hotelurile si-au schimbat, de asemenea, practicile de curatare pentru a creste frecventa dezinfectarii spatiilor publice ale hotelului si pot fi observate statii suplimentare de dezinfectare a mainilor.

Multe hoteluri folosesc acum produse de curatare de calitate pentru spitale pentru a combate orice virus si bacterie pe care mai curatenii traditionali ar putea sa nu-l primeasca.

Care este cel mai sigur mod de delegare in timpul pandemiei COVID-19?

In timp ce expertii recomanda in general sa evitati calatoriile de afaceri in timpul noii pandemii de coronavirus, este posibil sa constatati ca va trebui sa calatoriti pentru munca.

CDC a publicat cateva sfaturi pe care le puteti urma pentru a preveni raspandirea COVID-19, inclusiv:

Evitati calatoriile daca puteti

Limitati calatoriile de afaceri inutile. Chiar daca trebuie sa calatoriti pentru serviciu, incercati sa reduceti frecventa zborurilor interne, sa stati la hoteluri de conferinte si sa participati la intalniri cu mai mult de 10 persoane.

Intrebati-l pe angajator daca ar fi dispusi sa organizeze majoritatea intalnirilor, intrucat tehnologia este acum capabila sa sprijine grupurile mari care lucreaza de acasa.

Spalati-va mainile sau folositi manusi de protectie

Ar trebui sa va spalati mainile cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde, care pot fi mai lungi decat de obicei. Este util sa canti „La multi ani” de doua ori pentru a te asigura ca petreci intreaga 20 de secunde cu mainile cu sapun.

Daca nu este disponibil sapun, utilizati un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool care contine cel putin 60% alcool.

Achitionati ACUM un set de protectie impotriva coronavirus.

Dezinfectati suprafetele inconjuratoare

COVID-19 poate trai pe suprafete ore intregi. Daca zburati in calatoriile de afaceri, va rugam sa impachetati servetele dezinfectante pe care le puteti folosi pe scaun, tava pentru alimente, fereastra si guri de aerisire.

Stergeti cat mai multa suprafata posibil inainte de a va aseza sau de a utiliza orice echipament.

Daca puteti, lasati totul sa se usuce inainte de utilizare. Daca stati intr-un hotel, inseamna si curatarea telecomenzii, a noptierei, a lampilor, a manerelor usilor, a telefonului si a oricaror alte articole pe care le puteti atinge.

Pentru precautii suplimentare, va recomandam sa va aduceti propriul set de cearsafuri si fete de perna sau solicitati personalului de curatenie un set nou, nedeschis.

Folositi aerisirea

Dupa stergere, porniti orificiul de ventilatie si asezati-l in poala. Acest lucru ajuta pe oricine care plimba in aer atunci cand tu sau altii stranutezi lovind direct pe podea in loc sa te invarti in aer in jurul fetei.

Pastrati distanta fata de ceilalti

COVID-19 este transmis de picaturi aeropurtate, deci este mai bine sa stati la cel putin 6 metri distanta de toata lumea, daca puteti.

Acest lucru ar putea insemna evitarea strangerii de mana intr-o intalnire de afaceri sau solicitarea unei schimbari de scaune daca exista mai multe persoane in avion decat pe altul. S-a demonstrat ca distantarea sociala incetineste raspandirea COVID-19.

Practicati tehnici populare de stimulare a imunitatii
Exista tehnici zilnice de stimulare a imunitatii care ajuta la prevenirea bolilor, inclusiv:

Dormiti adecvat: incercati sa va mentineti sistemul imunitar functionand cel mai bine timp de cel putin sapte ore.

Cresteti aportul de apa: mentineti-va corpul bine hidratat pentru a imbunatati sau a mentine sanatatea generala.

Evitati sa va atingeti fata: daca atingeti o suprafata contaminata si apoi va atingeti fata, aveti un risc crescut de imbolnavire.

Pentru mai multe informatii SSM si RESURSE UMANE, click AICI.