lucrul in siguranta cu betonBetonul este unul dintre cele mai sigure materiale de constructie cunoscute. Iata aici cateva sugestii pentru lucrul in siguranta cu beton.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM.

Iata cateva sugestii simple – protectie, prevenire, precautii de bun simt – utile pentru oricine lucreaza cu ciment Portland si beton.

1. Protejati-va capul si ochii pentru lucrul in siguranta cu beton

Echipamentele si instrumentele de constructie prezinta un pericol potential constant pentru personalul ocupat din constructii. Prin urmare, pentru in siguranta cu beton in proiectele de constructie sunt necesare casti de protectie.

Prin urmare, este recomandat sa purtati un anumit tip de protectie a capului, cum ar fi o casca sau un capac, atunci cand efectuati orice lucrare de constructie, mare sau mica.
Manusi Spuma Nitril CT HR
Achizitionati AICI echipamente de protectie individuala EIP.

O protectie adecvata a ochilor este esentiala lucrul in siguranta cu beton și ciment. Ochii sunt deosebit de expusi la praf suflat, stropi de beton si alte corpuri straine.

In unele lucrari, poate fi recomandabil sa purtati ochelari cu vizor complet sau ochelari de protectie cu scuturi laterale. Vederea este pretioasa. Folositi echipament de protectie adecvat pentru a va proteja capul si ochii si ramaneti vigilenti.

2. Protejati-va spatele

Toate materialele utilizate pentru fabricarea betonului, cimentului Portland, agregat grosier, nisip si apa sunt destul de grele chiar si in cantitati mici.

Cand ridicati materiale grele, tineti spatele drept, picioarele indoite si greutatea dintre picioare cat mai aproape de corp. Nu rasuciti centura cand ridicati sau transportati aceste obiecte.

In loc sa va puneti o incarcatura grea pe spate, cereti ajutor. Nu uitati sa va folositi capul, nu spatele.

Lasati echipamentul mecanic sa lucreze in favoarea dvs. plasand betonul cat mai aproape posibil de pozitia sa finala. Dupa plasarea betonului in locul dorit folosind un jgheab, pompa sau roaba, acesta trebuie impins mai degraba decat ridicat in pozitia sa finala cu o lopata.

O lopata cu maner scurt si varf patrat este un instrument eficient pentru imprastierea betonului, dar puteti folosi si o grebla speciala pentru lucrul in siguranta cu beton.

Miscarea orizontala excesiva a betonului nu numai ca necesita efort suplimentar, dar poate separa si componentele din beton.

3. Protejati-va pielea pentru lucrul in siguranta cu beton

Trebuie avut grija atunci cand lucrati cu beton proaspat pentru a evita iritarea pielii sau arsurile chimice. Contactul prelungit intre betonul proaspat si suprafetele pielii, ochii si imbracamintea poate provoca arsuri destul de severe, inclusiv arsuri de gradul III.

Daca iritatia persista, consultati un medic. Solicitati imediat asistenta medicala pentru arsuri profunde sau zone mari ale pielii afectate.

Efectelor betonului proaspat asupra pielii sunt:

  • Nisipul abraziv din betonul proaspat freaca pielea goala.
  • Cimentul de baza si Portland sunt alcaline in natura, deci este umed
  • Betonul caustic si alte amestecuri de ciment sunt foarte alcaline (pH 12-13). Bazele puternice, cum ar fi acizii puternici, sunt daunatoare sau corozive pentru piele.
  • Uscarea cimentului Portland este higroscopica – absoarbe apa. De fapt, cimentul Portland are nevoie de apa pentru a se intari. Indeparteaza apa de orice material cu care intra in contact, inclusiv din piele.

Imbracamintea purtata ca protectie impotriva betonului proaspat nu trebuie sa fie saturata cu umiditate din betonul proaspat, deoarece hainele saturate pot transfera efecte alcaline sau higroscopice asupra pielii.

Purtati manusi impermeabile, o camasa cu maneca lunga si pantaloni lungi pentru lucrul in siguranta cu beton.

Daca trebuie sa stati in beton proaspat in timp ce asezati, sapa sau inot, purtati cizme de cauciuc suficient de inalte pentru a impiedica patrunderea betonului in ele.

Cel mai bun mod de a evita iritarea pielii este spalarea frecventa cu sapun neutru si apa curata.

Amplasarea si finisarea pentru lucrul in siguranta cu beton

Tampoane impermeabile ar trebui folosite intre suprafete de beton proaspete si genunchi, coate, maini etc. pentru a proteja corpul in timpul lucrarilor de finisare. Ochii si pielea care vin in contact cu betonul proaspat trebuie clatite bine cu apa curata.

Imbracamintea care se imbiba prin contactul cu beton proaspat trebuie clatita imediat cu apa curata pentru a preveni contactul cu suprafetele pielii. In caz de disconfort persistent sau sever, consultati un medic.

Pentru mai multe informatii legate de SSM, contactati-ne AICI.