De la case și locuri de muncă la trotuare și locuri de joacă, cimentul este peste tot. Potrivit Portland Cement Association, cimentul este unul dintre cele mai sigure materiale de construcție disponibile – atunci când sunt respectate măsurile de precauție.

Protejeaza-te!!!

Când lucrați cu ciment, purtați mănuși impermeabile, cămăși și pantaloni cu mâneci lungi și cizme de cauciuc suficient de înalte încât să nu poată intra beton. Asociația recomandă, de asemenea, ca lucrătorii să poarte protecție a ochilor din cauza riscului de suflare a prafului și stropirea betonului.

Betonul și materialele pentru fabricarea betonului pot fi grele, astfel încât lucrătorii trebuie să fie atenți. Când betonul este depus, împingeți-l cu o lopată – nu-l ridicați – în poziția sa finală.

Este important să luați măsuri de precauție atunci când lucrați cu beton proaspăt pentru a evita problemele pielii sau arsurile chimice. „Contactul prelungit între betonul proaspăt și suprafețele pielii, ochii și îmbrăcăminte pot duce la arsuri destul de severe, inclusiv arsuri de gradul III . ”

Pentru mai multe informatii legate de SSM si PSI Calarasi, click aici.