protejarea pieliiPentru lucratorii in aer liber, expunerea prelungita la soare poate duce la leziuni grave ale pielii si la alte boli legate de soare de aceea este foarte importanta protejarea pielii la locul de munca.

Acest articol isi propune sa sublinieze tot ce trebuie sa stiti despre protectia solara, astfel incat atat lucratorii, cat si angajatorii lor sa poata pastra ei insisi (si pielea lor) cat mai sigur posibil in timp ce lucreaza.

Protejarea pielii la locul de munca

Cine este cel mai expus riscului?

Am mentionat deja ca lucratorii in aer liber sunt mai expusi riscului de boli legate de soare, cum ar fi muncitorii agricoli sau din constructii, intrucat petrec mult mai mult timp expusi la soare.

Cu toate acestea, puteti fi si mai expus riscului datorita tipului de piele pe care il aveti.

Aveti grija deosebita daca aveti:

  • piele dreapta sau pistruiata care arde sau se inroseste inainte de a se bronza
  • par rosu sau deschis si ochi de culoare deschisa
  • un numar mare de alunite
  • un istoric familial de cancer de piele.

Manusi Spuma Nitril CT HR
De ce trebuie sa va protejati pielea

Desi soarele este important pentru sanatatea si starea noastra generala de spirit, prea multa lumina solara poate fi daunatoare, in special pentru pielea noastra.

Achizitionati acum manusi de protectie!

Pe termen scurt, soarele poate provoca:

  • arsuri solare
  • vezicule
  • peeling

Desi aceste efecte pot parea usoare, de fiecare data cand va ardeti pielea, nu se vindeca complet.

Daca ardeti de mai multe ori sau sunteti expus la radiatia ultravioleta (UV) de la soare pe termen lung, acest lucru poate duce la probleme mai grave pentru protejarea pielii, cum ar fi:

  • imbatranirea accelerata a pielii
  • boli legate de caldura (accident vascular cerebral etc.)
  • cancer de piele

Cel mai grav efect al expunerii prelungite la soare atunci cand nu va protejati pielea este o sansa crescuta de a dezvolta cancer de piele, de aceea este importanta protejarea pielii tot timpul, in orice timp al zilei.

Cancerul de piele este cea mai frecventa forma de cancer din Marea Britanie, cu peste 40.000 de cazuri noi diagnosticate in fiecare an.

In timp ce majoritatea cazurilor pot fi tratate si vindecate, oamenii mor si astazi de cancer de piele, mai ales daca cancerul este malign si celulele se desprind de piele pentru a dezvolta o tumoare secundara in alta parte a corpului.

Pe langa cancerul in sine, expunerea pe termen lung la soare poate provoca alte probleme grave, cum ar fi stresul termic.

Stresul termic este atunci cand corpul nu mai poate regla propria caldura a corpului, pierzand caldura prin transpiratie, deoarece temperatura a crescut la niveluri critice pentru protejarea pielii.

Aceasta este o urgenta medicala, deoarece poate duce la crampe, epuizare, accident vascular cerebral si, in cazuri grave, la moarte.

Protejati-va pe dvs. si angajatii dvs. cu ajutorul tehnicilor de protejarea pielii!

Deteriorarea pielii, bolile cauzate de caldura si cancerul de piele sunt toate prevenite daca va protejati.

Angajatorii trebuie sa ofere pauze obligatorii sau perioade de recuperare in zonele umbrite, iar angajatii trebuie sa se asigure ca se imbraca corespunzator si poarta crema solara in orice moment pentru protejarea pielii.

Cand vine vorba de sanatate si siguranta, nimic nu trebuie compromis.

Daca lucrati in aer liber, pentru protejarea pielii nu uitati sa:

  • Aplicati protectie solara cu 20 de minute inainte de a iesi la soare, astfel incat sa se poata lega de piele
  • Aplicati din nou protectie solara la fiecare 2 ore pentru a mentine o protectie consistenta
  • Aplicati suficienta protectie solara pentru o protectie completa – un adult de dimensiuni medii ar trebui sa aplice mai mult de o lingurita de protectie solara pe fiecare brat, fata, gat si urechi, fiecare picior si trunchi, daca este expus.
  • Verificati data de expirare – majoritatea produselor de protectie solara dureaza aproximativ doi pana la trei ani
  • Pastrati protectia solara corect – protectia solara trebuie pastrata la mai putin de 30 ° C. Eficacitatea produsului poate fi redusa prin depozitarea acestuia in cutia de manusi sau intr-un vehicul fierbinte.
  • Discutati cu un chimist sau un medic daca aveti o reactie la o anumita protectie solara. Nu toate produsele de protectie solara contin aceleasi ingrediente, deci este posibil sa existe un alt brand pe care sa il poata utiliza in siguranta.

Pentru mai multe informatii SSM si PSI, click aici.