Mucegaiul este un organism natural care poate fi gasit oriunde, dar poate cauza o mana de probleme daca este prezent la locul de munca. Urmariti aceste sfaturi pentru prevenirea mucegaiului la locul de munca.
Multi oameni sunt alergici la mucegai si deterioreaza lucruri precum foile, tapetul, izolatia, gips-cartonul, covorul si tapiteria. Mucegaiul creste foarte repede si se descompune sau consuma orice se lipeste.
Prevenirea mucegaiului la locul de munca
Prevenirea mucegaiului este importantă pentru că el creste oriunde exista umiditate si poate cauza probleme de sanatate la locul de munca.
Institutul National pentru Securitate si Sanatate Ocupationala spune ca cladirile de birouri, scolile si alte cladiri neindustriale pot dezvolta probleme de umiditate din cauza scurgerilor de pe acoperis si ferestre, umiditate ridicata in interior si evenimente de inundatii, printre altele.
Expunerea la spori de mucegai poate provoca probleme respiratorii, alergii, astm si chiar reactii imunologice, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Cele mai frecvente raspunsuri sunt problemele respiratorii superioare si inferioare, dar pot include si dificultati de respiratie, eruptii cutanate, dureri de cap, tuse, respiratie suieratoare si astm. Unele mucegaiuri pot provoca reactii mortale la oameni.
- Expunerea pe termen lung poate provoca oboseala cronica, simptome asemanatoare racelii si gripei, dificultati de respiratie si slabiciune.
- Cladirile mai vechi pot ascunde cu usurinta mucegaiul. Poate creste in spatele panourilor sau sub covor.
Daca observati semne de probleme de umiditate, cum ar fi tevi ruginite sau pereti deformati, iar angajatii din cladirea dvs. de birouri prezinta semne de alergie la mucegai, acesta este un indicator destul de bun ca aveti o problema.
- Mucegaiul miroase a mucegai, asa ca incercati sa gasiti sursa mirosului.
Nu puteti evita intotdeauna complet mucegaiul din interior. Cu toate acestea, puteti lua masuri de precautie. Prevenirea mucegaiului este cheia.
Contactati-ne acum pentru oferta rapida SSM Oradea.
Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) recomanda urmatorii pasi pentru a preveni mucegaiul:
- Mentineti nivelul de umiditate cat mai scazut posibil – nu mai mult de 50 la suta – toata ziua.
- Un aparat de aer conditionat sau un dezumidificator va va ajuta sa mentineti nivelul scazut, potrivit CDC.
- Utilizati ventilatoare de evacuare in bucatarie si bai. Luati in considerare revopsirea peretilor cu vopsit tratat cu inhibitori de mucegai.
- Curatati baile cu produse care includ inhibitori de mucegai.
- Nu mochetati baile sau bucatariile.
- Indepartati si inlocuiti intotdeauna covoarele inundate.
- Daca aveti o scurgere sau daca afacerea dvs. a fost deteriorata de inundatii, reparati sursa de scurgere si uscati totul cat mai bine posibil.
- Din nou, nu pastrati covoare umede.
- Mentinerea unui dezumidificator in functiune in zonele care sunt umed cronic, cum ar fi subsoluri, va ajuta.
Daca mucegaiul este o problema in baia dvs., poate fi necesar sa mariti ventilatia.
Si asta nu se limiteaza doar la bai – incepand cu anii 1960, constructorii au inceput sa construiasca case si cladiri comerciale care erau mai etans. Desi este grozav pentru facturile de energie, impiedica umiditatea sa scape cu usurinta.
Indepartarea mucegaiului din spatii mici
Zonele mici de mucegai pot fi indepartate de pe suprafetele dure cu apa si sapun sau cu o solutie de inalbitor (nu mai mult de o cana de inalbitor de rufe de uz casnic intr-un galon de apa).
Nu amestecati niciodata produse de curatare pe baza de inalbitor cu produse pe baza de amoniac. Aceasta creeaza un amestec toxic care este periculos daca este inhalat. Verificati ingredientele listate pe toate produsele de curatare de uz casnic.
Orice crestere a mucegaiului mai mare de 10 picioare ar trebui sa fie contractata unei companii de remediere a mucegaiului.
Exista riscul imprastierii mucegaiului atunci cand indepartati materiale precum placa de perete, lambriuri sau placi de tavan.
Exista posibilitatea sa raspanditi mai multi spori de mucegai atunci cand incercati sa-l indepartati, astfel incat zona trebuie sa fie sigilata in timp ce are loc decontaminarea.
Daca mucegaiul creste pe lucruri precum produse sau alimente lasate intr-un frigider comun, aruncati acele articole.
Cu toate acestea, daca mucegaiul creste pe peretii, podelele sau tavanele spatiului de birouri sau afacerii dvs., va trebui sa aveti grija de sanatatea angajatilor dumneavoastra si de intretinerea cladirii dumneavoastra.
Amintiti-va ca mucegaiul creste rapid. Gasirea sursei de umiditate si tratarea acesteia va impiedica cresterea mucegaiului suplimentar.
Eliminarea surselor de umiditate este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a preveni cresterea excesiva a mucegaiului in casa dvs.
Pentru mai multe informatii SSM Oradea, click aici.