Utilizare masti de protectie
Utilizare masti de protectie

Utilizare masti de protectie este scopul pentru a se limita expunerea la virus, diferite tipuri de maști de protectie putând consolida gesturile de bariera si distanțarea fizica.

Masti de protectie din tesut

masca textila
masca textila

Mastile de protectie din tesut pot fi refolosite daca sunt spalate și uscate corespunzator. Recomandarile actuale sunt: ​​60 de minute la 60 de grade minimum pentru spalare și uscare in uscator sau uscator de par, urmate de calcare cu abur.

Acestea sunt grupate in masti individuale pentru profesionisti care iau contact cu alte persoane, cu o rata de filtrare a particulelor emise de purtator de 90% (categoria 1) si in masti de protectie in scopuri colective, cu o rata de filtrare a particulelor emise de purtator de 70% (categoria 2).

Mastile din tesut sunt masti de protectie și sunt supuse aprobarii autoritatilor de sanatate si trebuie sa respecte specificatiile AFNOR SPEC S76-001.

Nivel de protectie  :  protejeaza partial purtatorul | Protejeaza pe ceilalti:  da

Masti de protectie chirurgicale

masti
masti

Mastile chirurgicale sunt dispozitive medicale care au ca scop prevenirea proiectiei picaturilor emise de purtator in caz de tuse sau stranut.

Si mai general in timpul expirarii ele permit limitarea contaminarii persoanelor situate in apropiere și a mediului extern (obiecte, suprafețe etc.).

Manusi Spuma Nitril CT HR

Sunt disponibile in trei niveluri de filtrare, prezentand o eficienta de filtrare bacteriana mai mare de 95% (tip I), 98% (tip II) sau 98% (tip IIR) cu rezistenta la stropire. Mastile chirurgicale sunt conforme cu standardul NF EN 14683.

Nivel de protectie  :  protejeaza partial purtatorul | Protejeaza pe ceilalti:  da

Pentru a te proteja impotriva raspandirii noului coronavirus, este obligatorie purtarea mastilor de protectie corespunzatoare. Comanda acum!

Masti de protectie de tip FFP

masca de protectie
masca de protectie

Scopul mastilor FFP este de a proteja purtatorul de inhalarea picaturilor și a particulelor suspendate in aer și de agentii infectiosi pe care ii pot contine.

Sunt disponibile pe trei niveluri de filtrare, cu o eficienta de filtrare a aerosolului de 80% (FFP1), 94% (FFP2) sau 99% (FFP3).

Ele exista cu sau fara o supapa respiratorie. Mastile FFP indeplinesc standardul NF EN 149: 2001 pentru echipamente individuale de protectie.

Nivel de protectie  (cu supapa):  protejeaza purtatorul | Protejeaza pe altii:  nu
Nivel de protectie  (fara supapa):
 protejeaza purtatorul | Protejeaza pe altii:  da

Cum sa profitati de mastile de protectie

Eficienta mastilor de panza si a mastilor medicale poate fi imbunatatita asingurandu-va ca masti de protectie sunt bine fixate pe contururile fetei purtatorului pentru a preveni scurgerile de aer in jurul marginilor mastii.

Mastile trebuie sa fie stranse peste nas, gura si barbie, fara goluri. Ar trebui sa simtiti aerul cald venind prin partea din fata a mastii atunci cand expirati. Nu ar trebui sa simtiti aerul care iese sub marginile mastii.

Mastile care au o banda de nas pliabila ajuta la prevenirea scurgerii de aer din partea superioara a mastii.

Unele persoane aleg sa poarte o masca de unica folosinta sub masca de panza. In acest caz, masca de panza trebuie sa apese marginile mastii de unica folosinta pe fata. Nu adaugati straturi daca va ingreuneaza respiratia sau va obstructioneaza vederea.

Utilizarea, depozitarea si curatarea corecta a mastilor afecteaza, de asemenea, cat de bine va protejeaza. Urmati acesti pasi importanti:

  • Spalati-va sau igienizati-va mainile inainte si dupa ce v-ati pus masca
  • Asezati masca peste gura, nas si barbie
  • Legati-o in spatele capului sau folositi bucle pentru urechi. Asigurati-va ca este confortabil
  • Nu va atingeti masca in timp ce o purtati
  • Daca va atingeti accidental masca, spalati-va sau igienizati-va mainile.
  • Daca masca dumneavoastra devine umeda sau murdara, schimbati-o cu una curata. Puneti masca uzata intr-o punga sigilabila pana cand o puteti arunca sau spala
  • Indepartati masca dezlegand-o sau ridicand buclele urechii fara a atinge masca sau fata
  • Spalati-va mainile imediat dupa indepartarea mastii
  • Spalati in mod regulat mastile de panza in masina de spalat sau manual (pot fi spalate inclusiv cu alte rufe)

Pentru mai multe informatii de SSM si PSI click aici.