Pentru a-și limita expunerea la virus, diferite tipuri de măști pot consolida gesturile de barieră și distanțarea fizică.

MASTI DIN TESUT

Măștile din tesut pot fi refolosite dacă sunt spălate și uscate corespunzător. Recomandările actuale sunt: ​​60 de minute la 60 de grade minimum pentru spălare și uscare în uscător sau uscător de păr, urmate de călcare cu abur.

Acestea sunt grupate în măști individuale pentru profesioniști care iau contact cu alte persoane, cu o rată de filtrare a particulelor emise de purtător de 90% (categoria 1) și în măști de protecție în scopuri colective, cu o rată de filtrare a particulelor emise de purtător. purtătorul de 70% (categoria 2). Mastile din tesut, sunt supuse aprobării autorităților de sănătate și trebuie să respecte specificațiile AFNOR SPEC S76-001.

Nivel de protecție  :  protejează parțial purtătorul | Protejează pe ceilalți:  da

MASTI CHIRURGICALE

Măștile chirurgicale sunt dispozitive medicale care au ca scop prevenirea proiecției picăturilor emise de purtător în caz de tuse sau strănut. Și mai general în timpul expirării ele permit limitarea contaminării persoanelor situate în apropiere și a mediului extern (obiecte, suprafețe etc.). Sunt disponibile în trei niveluri de filtrare, prezentând o eficiență de filtrare bacteriană mai mare de 95% (tip I), 98% (tip II) sau 98% (tip IIR) cu rezistență la stropire. Măștile chirurgicale sunt conforme cu standardul NF EN 14683.

Nivel de protecție  :  protejează parțial purtătorul | Protejează pe ceilalți:  da

MASTI DE TIP FFP

Scopul măștilor FFP este de a proteja purtătorul de inhalarea picăturilor și a particulelor suspendate în aer și de agenții infecțioși pe care îi pot conține. Sunt disponibile pe trei niveluri de filtrare, cu o eficiență de filtrare a aerosolului de 80% (FFP1), 94% (FFP2) sau 99% (FFP3). Ele există cu sau fără o supapă respiratorie. Măștile FFP îndeplinesc standardul NF EN 149: 2001 pentru echipamente individuale de protecție.

Nivel de protecție  (cu supapă):  protejează  purtătorul | Protejează pe alții:  nu
Nivel de protecție  (fără supapă):
  protejează purtătorul | Protejează pe alții:  da

Pentru mai multe informatii de SSM si PSI click aici.