substante chimiceDesi majoritatea instalatiilor sau locuintelor nu pastreaza substantele chimice in cantitati masive, stocarea necorespunzatoare chiar si a unei cantitati mici de substante chimice volatile poate provoca vatamari sau chiar mai rau, decesul.

Explozia masiva din Beirut din 4 august 2020 a avut loc din cauza depozitarii necorespunzatoare a substantelor chimice. Aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate in port timp de sase ani, fara masuri preventive.

Explozia a ucis 135 de persoane, si a ranit inca 5.000, si va costa, probabil, in jur de 15 miliarde de dolari pierderi economice. Inutil sa spun ca stocarea corecta a nitratului de amoniu ar fi salvat multe vieti.

Inflamabil versus combustibil

Diferenta dintre un produs chimic inflamabil si combustibil se bazeaza pe punctele de aprindere, temperatura cea mai scazuta la care materialele periculoase vor genera vapori si se vor aprinde daca sunt expuse la o sursa de aprindere.

Punctele de aprindere variaza. Domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca clasifica punctele de inflamabilitate sub 100 ° F (37,8 ° C) ca inflamabile. Lichidele combustibile au un punct de aprindere la sau peste 100 ° F (37,8 ° C) si sub 200 ° F (93,3 ° C).

Produsele chimice inflamabile si combustibile sunt prezente in aproape toate locurile de munca si acasa. Sa stii cum sa stochezi corect aceste substante chimice va preveni accidentele, ranirile si decesele.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Evitati greselile comune

Majoritatea accidentelor cu substante chimice inflamabile se produc din cauza ignorantei.

Potrivit unui studiu, incendiile lichide inflamabile sau combustibile au ca rezultat 454 de morti , 3.910 raniti si 1,5 miliarde de dolari in proprietati directe pe an.

Depozitarea corecta a substantelor chimice inflamabile este primul pas pentru a evita deteriorarea si ranile costisitoare.

Utilizati recipientul de depozitare adecvat

Pentru a economisi bani, unele persoane pot alege sa pastreze substantele chimice neutilizate in ambalajul lor original. Acest lucru poate fi bun pentru cantitati mici de substante chimice care vor fi utilizate pe termen scurt.

Cu toate acestea, orice substante chimice care vor fi depozitate pentru o lunga perioada de timp trebuie plasate in recipiente concepute pentru a contine substante chimice inflamabile.

Utilizati numai containere de siguranta aprobate. Cele mai utilizate recipiente sunt containerele de securitate portabile. Sunt disponibile in diferite forme si capacitati. Sunt fabricate din metal sau plastic cu conductivitate foarte scazuta.

Aceste carcase au caracteristici suplimentare, cum ar fi capacele gurii montate pe arcuri care se deschid automat atunci cand se formeaza presiune de abur in interior.

Capacele de scurgere se inchid automat cand ati terminat de umplut sau golit din cutia de siguranta sau daca recipientul cade.

Etichetarea recipientelor

Indiferent de dimensiunea companiei sau resedintei dumneavoastra, etichetarea corecta a substantelor chimice depozitate este extrem de importanta.

Unele substante chimice sunt limpezi si inodore si pot fi confundate cu materiale nepericuloase. Utilizati un format de eticheta standard cu numele substantei chimice, data la care a fost stocat si alte informatii de securitate.

Achizionati un Plan de Aparare Impotriva Incendiilor (plan AII)

Accidentele se intampla insa prevenirea este cel mai bun mod de a evita o catastrofa.

Exista doua moduri de a ajuta la minimizarea posibilitatii unui incendiu chimic sa se raspandeasca prin instalatia sau compania dumneavoastra: un sistem de izolare a scurgerilor si unitati de depozitare rezistente la foc.

Adoptarea ambelor masuri de siguranta pentru depozitare va reduce semnificativ riscul de ranire in cazul producerii unui accident.

Achizioneaza ACUM un pachet SSM-PSI obligatoriu pentru fabrica dumneavoastra sau un plan de Aparare Impotriva Incendiilor.

Produsele chimice inflamabile fac parte din viata de zi cu zi. Depozitarea corecta necesita putina planificare si efort.

Asigurandu-va ca sunteti la curent cu standardele de conformitate si ca va depozitati substantele chimice in cel mai sigur mod posibil.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.