Pericole care pot duce la rănirea picioarelor

Potențialele pericole care pot duce la rănirea picioarelor și a piciorului includ obiecte care se încadrează sau se rostogolesc, materiale de strivire sau penetrare, substanțe fierbinți, corozive sau otrăvitoare, pericole electrice, electricitate statică sau suprafețe alunecoase.

Încălțămintea de protecție a picioarelor este diferită și protejează în moduri diferite. Verificați etichetarea produsului sau consultați producătorul pentru a vă asigura că încălțămintea va proteja utilizatorul de pericolele cu care se confruntă.

Incaltamintea de protectie

Încălțămintea de protecție și cizmele pot fi fabricate din piele, cauciuc, cauciuc sintetic sau plastic și pot fi fabricate prin coasere, vulcanizare sau turnare.

Deoarece degetele de la picioare sunt cele mai vulnerabile la rănile cauzate de impact, un capac din oțel de la picior este o caracteristică esențială a încălțămintei de protecție ori de câte ori există astfel de pericole.

Pentru confort, capacul degetelor trebuie să fie destul de subțire și ușor. Aceste șepci de siguranță pot fi încorporate în mai multe tipuri de cizme și încălțăminte. În unele tranzacții în care obiectele care se încadrează prezintă un risc deosebit, gărzile metalice pot fi montate peste pantofii de protecție.

În trecut, „siguranța și durabilitatea” erau singurele considerente. Acum, confortul muncitorilor a fost, de asemenea, luat în considerare, astfel încât ușurința, confortul și chiar atractivitatea în pantofii de protecție sunt calitățile căutate.

Cizmele de cauciuc

Cizmele din cauciuc sintetic oferă o protecție utilă împotriva rănilor chimice: materialul ar trebui să prezinte nu mai mult de 10% reducere a rezistenței la întindere sau alungire după imersie într-o soluție de acid clorhidric 20% timp de 48 de ore la temperatura camerei.

Tălpile din cauciuc sau sintetic cu diferite modele de șablon sunt utilizate pentru a minimiza sau a preveni riscul de alunecare: acest lucru este important în special atunci când pardoselile sunt susceptibile de a fi umede sau alunecoase.

Materialul tălpii pare să aibă o importanță mai mare decât modelul benzii de rulare și ar trebui să aibă un coeficient ridicat de frecare. Tălpile rezistente la puncție sunt necesare în locuri precum șantierele de construcții.

Protecția picioarelor include:

  • Pantofii sau cizmele de protecție oferă siguranța împotriva pericolului de cădere, strivire sau rulare. Încălțămintea trebuie să îndeplinească standardele minime de compresie și de impact astfel încât lucrătorii să fie feriți de pericole.
  • Unii pantofi de siguranță pot fi concepuți astfel încât să fie conductivi din punct de vedere electric pentru a preveni acumularea de electricitate statică în zone cu potențial de atmosferă explozivă sau neconductive pentru a proteja lucrătorii de pericolele la locul de muncă.
  • Suprafețele de cauciuc sunt folosite pentru lucrările din beton și zonele în care inundațiile reprezintă o preocupare.