protectia impotriva zgomotului
protectia impotriva zgomotului

Protectia impotriva zgomotului este o necesitate, dintre toate afectiunile fizice intalnite la lucratorii din fabrica, problemele auditive fiind cele mai frecvente. Pierderea auzului afecteaza nu doar viata profesionala a unei persoane, ci si viata sociala si acasa.

Urmați cele 6 sfaturi privind protectia impotriva zgomotului

Urmand aceste sfaturi inteligente de protectie impotriva zgomotului de la specialisti in audiere, puteti contribui la prevenirea pierderii auzului si puteti fi mai fericiti si mai sanatosi in toate domeniile vietii.

1. Folositi zilnic metode privind protectia impotriva zgomotului

Purtarea unor antifoane interne industriale de inalta calitate sau antifoane externe pentru a va ajuta sa va protejati urechile si auzul.
Manusi Spuma Nitril CT HR

2. Evitati mediile puternice​ si zgomotoase

Nu trebuie sa fii operator muzical sau jackhammer pentru a avea pierderi de auz la locul de munca.

In timp ce concertele si zonele de constructie sunt doua medii care provoaca in mod regulat vatamari auditive, se poate intampla in orice mediu de lucru intens in jurul masinilor, vehiculelor mari etc.

Multe sindicate solicita lucratorilor din constructii sa-si testeze auzul de mai multe ori in fiecare an. In timp ce este posibil sau nu este necesar sa faceti acest lucru, protejarea urechilor si evitarea volumelor intense vor ajuta la protectia impotriva zgomotului.

3. Purtati casti de anulare a zgomotului​

Multi muncitori au pus pe iPod-uri si alte dispozitive muzicale pentru a ineca sunetul zgomotului de fundal. In loc sa coborati melodiile preferate la nivele periculoase, purtati dopuri de urechi care anuleaza zgomotul.

Acest lucru reduce poluarea totala a zgomotului fara a va expune urechile la presiuni suplimentare.

Achizitionati acum funie pentru casca de protectie impotriva zgomotului!

4. Renuntati la fumat si pastrati-va sub control glicemia​

Fumatul va strica respiratia, plamanii si inima. Sufocarea celulelor din corp, inclusiv cele din interiorul canalului urechii.

Daca fumati, obtineti-va nivelul de zahar din sange verificat in mod regulat de catre medicul dumneavoastra pentru a remedia eventualele dezechilibre, deoarece poate fi foarte daunator pentru urechile dumneavoastra.

Luati sfatul unui expert vizitand o clinica auditiva din apropierea dumneavoastra.

5. Nu fortati echipamentele de protectie in canalul urechii

Este important sa alegeti un dispozitiv de protectie impotriva zgomotului care sa nu mearga prea departe in canalul urechii. De asemenea, nu doriti sa va lipiti ceva in urechi pentru a indeparta ceara de urechi, cum ar fi tampoane de bumbac si alte dispozitive asemanatoare batului.

Nu numai ca aceste bastoane si alte unelte similare va pot deteriora auzul punandu-va tamburul urechii in dificultate, de asemenea, sa creeze din neatentie o acumulare incomoda, impingand mai mult ceara si resturile in interiorul canalului urechii.

Daca banuiti ca aveti vreun defect de auz, consultati un specialist profesionist pentru urechi pentru verificare.

6. Utilizati protectia impotriva zgomotului cum ar fi prizele de urechi atunci cand este necesar​

Daca aveti pierderi de auz – sau sunteti in pericol – trebuie sa folositi dispozitive de protectia impotriva zgomotului, la locul de munca, pe strada si in orice alt loc zgomotos.

Tipuri de pierdere a auzului:

Pierderea senzoriala a auzului este cel mai frecvent tip de pierdere a auzului. Este permanenta si provocata fie de deteriorarea celulelor minuscule de par, de la nivelul urechii interne sau pana la nervul auditiv.

Nervul auditiv transporta informatii importante despre intensitatea, intensitatea si semnificatia sunetelor catre creier.

Majoritatea adultilor cu pierdere a auzului au o pierdere senzorinurala. Pierderea senzorinurala a auzului poate duce adesea la dificultati in intelegerea sunetului sau a vorbirii, chiar daca este destul de tare sa auda.

Conductivitatea pierderii auzului este cauzata de o problema mecanica in urechea exterioara sau mijlocie sau de o obstructie in canalul urechii, cum ar fi ceara urechilor care blocheaza sunetul de la a ajunge la timpan.

Se inregistreaza pierderi de auz mixt atunci cand sunt prezente componente ale pierderii de auz senzorineuroase si conductive.

Pentru mai multe informatii SSM si PSI Olt, click aici!