Indentificarea pericolelor

Indentificarea pericolelor si evaluarea riscurilor este un element crucial, dacă nu cel mai important al oricărui studiu de securitate. Este vorba de un studiu precis și cuprinzător al evaluării riscului ca măsurile de atenuare să poată fi determinate.

Obiectivul evaluării riscurilor este de a identifica și de a evalua potențialele amenințări, vulnerabilități și riscuri la care este expusă o instalație aflată în evaluare și impactul acestora asupra serviciilor și operațiunilor sale primare.

Evaluarea Riscurilor

Evaluarea riscurilor stabilește, de asemenea, baza și raționamentul măsurilor de atenuare care urmează să fie planificate, proiectate și implementate în cadrul instalației pentru a proteja viața oamenilor și pentru a reduce daunele impotriva potențialelor amenințări.

Importanța evaluării riscurilor

Comenzile selectate reprezintă întruchiparea fizică a politicii de securitate. Deoarece aceste controale sunt prima linie de apărare a protecției, ele trebuie selectate cu înțelepciune.

Pe de altă parte, în cazul în care amenințarea majoră constă în utilizarea neautorizată a resurselor de calcul de către utilizatorii obișnuiți de sistem, ar trebui stabilite proceduri contabile automate riguroase.

O altă metodă de protejare a actiunilor este utilizarea de strategii multiple. În acest fel, dacă o strategie eșuează sau este eludată, o altă strategie intră în joc pentru a continua protejarea activului.

Utilizarea mai multor strategii simple poate fi adesea mai eficientă decât o metodă foarte sofisticată. De exemplu, modemurile dial-back pot fi utilizate împreună cu mecanismele tradiționale de conectare.

 

Pentru mai multe informatii contactati-ne acum!