prevenirea covid 19
prevenirea covid 19

Prevenirea impotriva COVID-19 înseamnă constientizarea riscului de expunere si potentialul de interactiune cu persoanele infectate suspecte sau confirmate si contaminarea mediului de lucru.

Masurile pentru prevenirea impotriva COVID-19 protejează lucratorii

Masurile pentru protejarea lucratorilor si prevenirea expunerii virusului care cauzeaza Boala Coronavirus (COVID-19), depind de tipul de munca desfasurat.

Angajatorii ar trebui sa adapteze strategiile de control al infectiilor pe baza unei evaluari minutioase a pericolului, folosind combinatii adecvate de controale de inginerie si administrative, practici de munca sigure si echipamente de protectie personala (PPE) pentru prevenirea expunerii lucratorilor.

Unele standarde care se aplica pentru prevenirea expunerii profesionale impun, de asemenea, angajatorilor sa instruiasca lucratorii cu privire la elementele de prevenire a infectiilor, inclusiv PPE.

Adoptam aceste indrumari provizorii pentru a ajuta la prevenirea expunerii lucratorilor. Orientarile generale de mai jos se aplica tuturor lucratorilor si angajatorilor.

In functie de locul in care operatiunile lor se incadreaza in piramida de risc, lucratorii si angajatorii ar trebui sa consulte, de asemenea, indrumari specifice suplimentare pentru cei cu risc crescut de expunere.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Orientare generala pentru lucratori si angajatori

  • Spalati-va frecvent mainile cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde. Cand sapunul si apa curenta nu sunt disponibile, utilizati o frecare pe baza de alcool cu ​​cel putin 60% alcool.
  • Spalati intotdeauna mainile care sunt murdare vizibil.
  • Evitati sa va atingeti ochii, nasul sau gura cu mainile nespuse.
  • Evitati contactul strans cu persoanele bolnave.
  • Ramai acasa daca esti bolnav.
  • Recunoaste factorii de risc. Controlul si prevenirea bolilor anumitor persoane, inclusiv adultii in varsta si cei cu afectiuni de baza, cum ar fi boli de inima sau pulmonare sau diabet, prezinta un risc mai mare de a dezvolta complicatii mai grave de la COVID-19.

Suntem printre cei care oferim indrumari comune tuturor angajatorilor cu privire la pregatirea locurilor de munca pentru COVID-19. De asemenea, aceste indrumari provizorii asigura protejarea intreprinderii si a angajatorilor.

Drepturile si responsabilitatile lucratorilor

Lucratorii sunt responsabili sa urmeze masurile de securitate si sanatate in munca, prevenirea si controlul infectiilor stabilite pentru locul lor de munca si sa participe la instruirea oferita de angajator.

Lucratorii trebuie sa raporteze supraveghetorului lor orice situatie care poate prezenta un pericol iminent si grav pentru viata sau sanatatea lor, pentru prevenirea unei epidemii.

Lucratorii au dreptul sa se indeparteze de orice situatie de munca pentru care au o justificare rezonabila de a crede ca prezinta un pericol iminent si grav pentru viata sau sanatatea lor si ar trebui protejati de orice conseinte nejustificate ca urmare a exercitarii acestui drept.

Drepturile si responsabilitatile angajatorului

Angajatorii, lucratorii si organizatiile lor ar trebui sa colaboreze cu autoritatile sanitare pentru a preveni si controla COVID-19.

Cooperarea dintre conducere, lucratori si reprezentantii acestora este esentiala pentru masurile de prevenire legate de locul de munca.

Standardele internationale de munca privind drepturile si responsabilitatile lucratorilor si angajatorilor in materie de securitate si sanatate in munca ar trebui respectate pe deplin.

Angajatorii ar trebui sa se consulte cu lucratorii si reprezentantii acestora pentru a planifica si a pune in aplicare masuri de prevenire si atenuare a COVID-19 la locul de munca prin controale ingineresti si administrative si sa furnizeze echipament individual de protectie si imbracaminte conform evaluarii riscurilor.

Astfel de masuri nu ar trebui sa implice nicio cheltuiala din partea lucratorilor.

Sunt necesare masuri speciale pentru a proteja lucratorii cu risc mai mare de a dezvolta boli severe, cum ar fi cei cu varsta de peste 60 de ani sau conditii medicale subiacente, la recomandarea serviciilor de sanatate a muncii.

Lucratorii din economia informala si platformele digitale de munca, cei din intreprinderile mici, lucratorii domestici si migrantii nu ar trebui lasati in urma in protectia sanatatii si siguranta la locul de munca si a mijloacelor de trai.

Pentru mai multe informatii de SSM si PSI click aici.

Comanda acum echipamente individuale de protectie la locul de munca!