Măsurile pentru protejarea lucrătorilor

Măsurile pentru protejarea lucrătorilor împotriva expunerii virusului care cauzează Boala Coronavirus (COVID-19), depind de tipul de muncă desfășurat. Riscul de expunere si potențialul de interacțiune cu persoanele cu COVID-19 suspectat sau confirmat și contaminarea mediului de lucru.

Angajatorii ar trebui să adapteze strategiile de control al infecțiilor pe baza unei evaluări minuțioase a pericolului , folosind combinații adecvate de controale de inginerie și administrative, practici de muncă sigure și echipamente de protecție personală (PPE) pentru a preveni expunerea lucrătorilor.

Unele standarde care se aplică pentru prevenirea expunerii profesionale impun, de asemenea, angajatorilor să instruiască lucrătorii cu privire la elementele de prevenire a infecțiilor, inclusiv PPE.

Adoptam aceste îndrumări provizorii pentru a ajuta la prevenirea expunerii lucrătorilor. Orientările generale de mai jos se aplică tuturor lucrătorilor și angajatorilor. În funcție de locul în care operațiunile lor se încadrează în piramida de risc, lucrătorii și angajatorii ar trebui să consulte, de asemenea, îndrumări specifice suplimentare pentru cei cu risc crescut de expunere.

Orientare generală pentru lucratori si angajatori:

  • Spălați-vă frecvent mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Când săpunul și apa curentă nu sunt disponibile, utilizați o frecare pe bază de alcool cu ​​cel puțin 60% alcool. Spălați întotdeauna mâinile care sunt murdare vizibil.
  • Evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile nespuse.
  • Evitați contactul strâns cu persoanele bolnave.
  • Rămâi acasă dacă ești bolnav.
  • Recunoaște factorii de risc. Controlul și prevenirea bolilor anumitor persoane, inclusiv adulții în vârstă și cei cu afecțiuni de bază, cum ar fi boli de inimă sau pulmonare sau diabet, prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații mai grave de la COVID-19.

Suntem printre cei care oferim îndrumări comune tuturor angajatorilor cu privire la pregătirea locurilor de muncă pentru COVID-19. De asemenea, aceste indrumari provizorii asigura protejarea intreprinderii si a angajatorilor .