Reguli de etichetă
Reguli de etichetă

Reguli de etichetă pe care trebuie să le respectați în timpul coronavirusului sunt necesare pentru a evita o epidemie in compania dumneavoastra.

Sigur, tot felul de lucruri sunt anulate chiar acum. Dar știi ce nu este anulat? Decența umană comună și aceste reguli de bază pe care oamenii tind sa le respecte. Circumstanțele specifice s-au putut schimba, dar noțiunile de bază nu.

Reguli de etichetă pentru a trăi sănătoși

COVID-19 a făcut ca multe aspecte din viața noastră de zi cu zi să se schimbe drastic. Să renunțați la o strângere de mână face parte din multele reguli de etichetă.

Dar pentru unele reguli de etichetă pe care le puteți ignora chiar acum, există o mulțime de alte reguli, comportamente și doar bunătăți generale, care nu și-au pierdut relevanța, chiar în această perioadă nebună.

De fapt, unele dintre multele reguli de etichetă sunt chiar mai importante ca niciodată!
Manusi Spuma Nitril CT HR

Ascultarea și empatia

In primul rand, o persoana empatica poate identifica usor emotiile celorlalti, emotii care nu sunt exprimate. Conform specialiștilor în SSM, oamenii empatici vad dincolo de masti, cu usurinta.

Oricine isi poate face o idee despre cum se simte un om care plange, dar putini reusesc sa identifice faptul ca o persoana sufera atunci cand acea persoana face tot posibilul sa nu o arate, ascunzandu-se dupa o masca.

Este ceva dintr-un clișeu pe care îl înveți de la o vârstă fragedă. Pune-te în pantofii altcuiva. Oamenii traversează greutăți de necrezut în acest moment, iar lupta tuturor este diferită. Cu o izolare largă, poate fi prea ușor să fii înfășurat în propria ta situație personală.

Atât de multe campanii motivaționale și caritabile subliniază importanța „unirii” (metaforice) și asta înseamnă că este crucial să recunoaștem prin ce trec alții și modul în care această pandemie afectează oamenii în moduri diferite.

Înainte de a respinge povestea, acordați-vă timp să ascultați ce spun anumite reguli de etichetă. Oamenii simt acum o gamă intensă de emoții și este important să rețineți că acele sentimente sunt valabile.

Respectați spațiul personal

Cu siguranță poate părea că toate noțiunile de spațiu personal au ieșit pe fereastră. Pe de-o parte, este imperativ să stai departe de majoritatea celorlalți oameni. Pe de altă parte, probabil că veți petrece o mulțime de timp în apropierea de persoanelor apropiate voua.

Deși este de înțeles, asigurați-vă că respectați chiar și nevoile acestor spații personale.  Intr-o situatie destul de limitata, este important să înțelegem că spațiul și respectarea distantei sunt valoroase.

Aveti grija de oameni

Această lipsă de interacțiune înlocuiește o mulțime de posibilități obișnuite de a verifica oamenii din viața noastră. Astfel, necesitatea unei astfel de verificari este importanta pentru a respecta câteva reguli de etichetă.

Așadar, atunci când puteți, încercați să faceți un efort pentru a contacta oamenii in viata ta.

Nu știi niciodată cine ar putea avea nevoie cu adevărat de asta și probabil că toți avem nevoie într-o anumită măsură. Și, bineînțeles, verificați-va și voi înșivă. Ingrijirea de sine este extrem de importantă acum.

Accesați pagina de contact a site-ului SSMescu pentru achiziția de echipamente de protecție facială sau produse antibacteriene: https://ssmescu.ro/categorie-produs/covid-19/

Fii bun

Majoritatea acestor reguli se limitează la conceptul simplu de bunătate și respect față de ceilalți. Și, cu toate că, desigur, această regulă de etichetă încă se aplică, se pare că acum are un sens suplimentar.

Este întotdeauna important să fii amabil și să nu te uiți în jos la oamenii din industria serviciilor sau la cei cu guler albastru. Acei oameni ne păstrează alimentele, mențin transportul și contribuie la menținerea normalitatii.

Ce putem face pentru ei este să îi tratăm cu respect și, chiar acum, să rămânem acasă ca pe cât putem pentru siguranta noastra si a celor din jur.

Contactați specialiștii în medicina muncii din cadrul RSGE pentru asistența angajaților la locurile de muncă!